Близо 10 хиляди лири за долните гащи на Елвис

6705
Близо 10 хиляди лири за долните гащи на Елвис

Част от долното бельо на Елвис Пресли ще се появи на търговете на къщата "Омега" в английския Стокпорт.

Оценката на необичайния лот е между 7 и 10 хиляди лири.

Организаторите не изключват възможността някой от най-фанатичните поклонници на легендарния изпълнител да се бръкне по-дълбоко и да плати повече, за да притежава звездното парче плат, предаде БГНЕС.

Пресли обул специалното бельо с нежен син цвят под един от знаменитите си костюми за концерт през 1977 г. Те са от тънък плат, защото Елвис не обичал да се виждат шевове на видеозаписите на концертите му. По думите на предишния собственик на лота, рядката вещ е открита в дома на бащата на Елвис – Върнън.

Гащите на Елвис са част от група от повече от сто лота, които скоро излизат на търг. Той е посветен на 35-ата годишнина от смъртта на певеца, починал от предозиране на сънотворно на 16 август 1977 г. Поклонниците на Краля на рока, както тези, които вярват в смъртта му, така и привържениците на различни фантастични теории за неговия по-нататъшен живот под измислени имена, ще могат да наддават за принадлежали му вещи на 8 септември. Сред най-интересните вещи на търга ще бъде и личната библия на Пресли – доста износена и пълна с бележки и коментари от неговата ръка. Според специалистите тя може да надмине 25 хиляди лири.

Част от изнесените на търга лотове, включително и долното бельо, беше сред експонатите на музей на Елвис в град Парадайс, Невада, но преди няколко години експозицията беше изкупена от фондацията "Елвис Плесли". Тази организация управлява работата на музея "Грейсленд" в Тенеси и държи правата върху по-голямата част на творческото наследство на певеца. Оттогава част от експонатите периодично се появяват на търгове в различни части на света.

Редактор: Калина Здравкова

35 г. от смъртта на Елвис

Почитателите на Елвис Пресли се стичат тази седмица в имението Грейсланд в град Мемфис, щата Тенеси, за да отбележат днес 35-та годиш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...