Боядисана коса – как да се грижите за нея?

11927
Боядисана коса – как да се грижите за нея?
Снимка: iStock

Красотата на вашата коса и устойчивостта на цвета зависят от вашите грижи. Следвайте съветите, посочени в статията, и ще се радвате на страхотен нюанс.

Не прекалявайте с почистването

Боядисаните кичури бързо абсорбират и лесно отделят вода и пигмент. При продължително и твърде агресивно измиване на нишките, цветът лесно се отмива, а косата става чуплива. Изплаквайте косата с топла или хладка вода, горещата вода не е подходяща, защото отмива цвета. Ако естественият нюанс на нишките е много различен от боядисания цвят, боядисвайте корените веднъж на всеки 3-4 седмици. При боядисване тон в тон е допустимо подновяването на цвета не по-рано от 7 седмици.

За почистване изберете шампоан с мека почистваща основа, който нежно премахват замърсяванията и предпазват косата от бързото измиване на цвета. В резултат на това нюансът остава наситен и красив по-дълго, блясъкът се запазва. Преди всяко измиване разресвайте нежно, а при нанасяне на шампоан масажирайте само кореновата зона.

Храните, които ще направят косата ви красива и здрава

Възползвайте се от сухия шампоан

Този все по-любим продукт на жените позволява бързо освежаване на косата без използване на вода и шампоан. Сухата формула абсорбира излишния себум и неприятната миризма, почиства и освежава кичурите за минути. Този метод запазва цвета от избледняване и в същото време постига страхотен ефект.

Грижа за косата след боядисване

Избягвайте UV лъчите. Слънчевите лъчи причиняват много щети на цветните кичури. Без подходяща защита цветът на косата избледнява. Ето защо трябва да носите шапка или специални продукти с UV защита. Купете си овлажняващ шампоан и балсам, защото след боядисване кичурите са отслабени. Най-важното е грижата за косата да бъде редовна и съчетана от специални продукти за боядисана коса. Старайте се да изберете продукти с UV защита, подхранващи масла и съставки, запазващи пигмента от измиване.

5 грешки, които жените над 50 години допускат при боядисването на косата

Хидратация и възстановяване

Изрусяването и боядисването на косата с устойчиви бои силно изсушава кичурите и повишава тяхната уязвимост. За да запазите естественото здраве на косата, мекота и гладкост, използвайте овлажняващи и подхранващи продукти. След като изплакнете балсама или маската, леко потупайте косата с кърпа, без да търкате, за да избегнете повреда. При възможност изсушете на стайна температура.

При използване на гореща стилизация

При редовно оформяне на боядисаната коса с преса или сешоар кичурите са изложени на стрес. За да избегнете негативни последици, използвайте термозащитни продукти. Това обикновено са кремове или спрейове, които предпазват косъма от високите температури по време на изправяне или къдрене.

Избягвайте влажни помещения

Забравете за дългия топъл душ или релаксираща вана. Влагата помага на пигментите да се отмият от кичурите и косата ви бързо губи интензивния цвят.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com