Болестите, които се влошават през лятото

1057
Болестите, които се влошават през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Ако страдате от някое от тези заболявания, не забравяйте да вземете навременни мерки. В противен случай рискувате да прекарате топлите летни дни у дома, пиейки лекарства.

Ето кои са болестите, които се влошават през лятото.

ТОРС, грип

Колкото и невероятно да звучи през лятото рискът от заразяване с грип е с една четвърт по-висок, отколкото през зимата. В същото време летните патогени са от различен тип и освен обичайните симптоми на остри респираторни вирусни инфекции и грип, могат да провокират и коремна болка и гадене. За да увеличите устойчивостта на организма си към летните вируси, активно се занимавайте със спорт и не забравяйте за превантивните мерки.

Маските ще се превърнат в "сезонно облекло" след пандемията, смята главният инфекционист на САЩ

Според главният инфекционист на САЩ доктор Антъни Фаучи, защитните маски могат да се превърнат в „сезонно облекло“ след пан...

Синдром на неспокойните крака

През лятото пациентите със синдром на неспокойни крака изпитват проблем с нощните крампи 2 пъти по-често. Причината за това е, че в жегата "двигателните" нерви се претоварват повече, което води до крампи в долните крайници. За да намалите риска от това, пийте много течности и охладете краката си преди лягане.

Автоимунни заболявания

Слънчевата радиация, активното излагане на ултравиолетово лъчение, високите температури на въздуха провокират увеличаване на симптомите на лупус, множествена склероза и други автоимунни заболявания.

Розацея

Коронавирусът измести напълно грипа през зимата

COVID-19 влиза и в комбина с пролетните вируси. Това показват данните на Националната референтна лаборатория към Центъра по заразни и п...

В топлото време се увеличава зачервяването на кожата и обривите, характерни за това заболяване. В този случай проявите на болестта се появяват по-често и не изчезват дълго време. За успокояване на кожата се препоръчва да я третирате със сок от алое.

Екзема

Потта, хлорираната вода в басейна и солената вода в морето, слънцезащитните продукти засилват дразненето на епидермиса и обострят това дерматологично заболяване. Опитайте се да разберете точно кои фактори влошават проявите на екзема при вас и се опитайте да ги избегнете.

Уролитиаза

Колкото по-висока е температурата на въздуха, толкова по-голям е рискът бъбреците да изхвърлят камъните, които се намират в тях. Експертите са категорични, че това се дължи на факта, че в жегата тялото ни губи по-активно влагата и натоварването на бъбреците се увеличава. Затова не допускайте да се дехидратирате.

Учени: Трябва да приемем, че Covid-19 е дългосрочен проблем

Измина една година, откакто пандемията Covid-19 напълно промени начина на живот на обществото, пише испанското издание ABC. В същото вр...

Астма

През лятото въздухът е изпълнен с повече прах, смог, цветен прашец и това създава много проблеми на хората с астма.

Ако страдате от това заболяване, опитайте се да прекарвате на открито възможно най-малко време, особено ако не е валяло дълго време. Винаги носете лекарството против астма със себе си.

Мигрена

Топлината е един от основните фактори за обостряне на това заболяване. Установено е, че при всяко повишаване на температурата на околната среда с 5˚C рискът от главоболие се удвоява. Ако сте изложени на риск, не забравяйте да носите шапка, когато излизате навън, а също така и да пиете много вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com