Бюти продукти, от които нямате нужда

2652
Бюти продукти, от които нямате нужда
Снимка: iStock/Guliver

Бюти изкушенията, разкрасяващи дамите, не са продукт на модерното време. Още преди новата ера жените се гримирали, използвайки минерали, руди с различни цветове, пепел, „лакирали“ ноктите си с помощта на арабика, желатин, яйце и пчелен восък, ароматизирали тялото си с билки и цветя.

В по-съвременни дни – през XIX век започнало изследването върху използваните козметични средства и се откроили онези съставки и продукти, причиняващи вреда на здравето или дори токсичност и смърт. Днес козметиката подлежи на строг контрол и макар че не всичко в нея е полезно и здравословно, тя е достатъчно безопасна, за да не причини увреждания.

3 лесни стъпки да накарате всеки крем да действа като вълшебна пръчица

Знаете ли, че обичайното нанасяне на крема върху кожата може да се превърне в истински ритуал за красота? В крайна сметка, ако овладеет...

Този факт далеч не означава, че следва да прекаляваме с нея. Напротив – колкото и да сме изкушени да закупим поредното бурканче, лъскава кутийка или тубичка, обещаващи ни прелестна визия, младост и красота, трябва да помислим имаме ли действително нужда от тях. Когато говорим за козметика и красота, по-малкото често означава повече, поради което сме събрали за вас списък с бюти продукти, от които не се нуждаете и може да пропуснете покупката им.

1.       Основа за грим за лице

Ако кремът ви за лице е подходящият за вас, ако използваните фон дьо тен, пудра, хайлатър и други продукти са качествени, а кожата ви няма особено видими недостатъци като натрапчиви петна или пъпки, спокойно може да пропуснете тази стъпка в ритуала си. Основата е важна, за да се задържи добре гримът и да се нанесе и разнесе перфектно, както и за да скрие недостатъци, но ако кремът ви е добър, кожата не особено суха или изключително мазна, без сериозни недостатъци, а козметиката ви е качествена, пропускането на основата няма да промени визията, а ще спести време и средства.

2.       Крем за около устата

Кремовете за тази област са насочени най-вече към борба с бръчките. Може спокойно обаче да спестите средства от тази покупка и да използвате околоочния крем или този за лице и в тази ваша зона.

"Полезни" неща, които никога не трябва да слагате върху лицето си

Намирането на правилните продукти, с които да обгрижваме кожата си, може да е сложна задача, тъй като има толкова много марки, които из...

3.       Разтвор за накисване на краката

Вместо да купувате подобен продукт, може да си направите домашно СПА с леген с топла вода и масло или природни продукти, билки, разтворени в нея. В зависимост от целта ви може да прибавите различни продукти и да се насладите на релакс и аромати.

4.       Очна линия, сенки за вежди

Подчертаването на очите и веждите може да направите с висококачествен молив. Така хем ще са в един цвят, хем ще спестите средства от няколко продукта, а и ще е по-нежен крайният резултат в сравнение с използването на очна линия.

5.       Руж

Цял живот сте съхранявали козметиката си по грешен начин

Ефективността и безопасността на козметиката зависят пряко от правилната употреба. За да предотвратите влошаването на продуктите за кра...

Може да пропуснете ружа, ако имате комплект с хайлайтъри, бронзиращи пудри, перли или просто подходящо червило. Изключително стилно стои бронзираща пудра върху скулите ви, както и мъничко червило, нанесено на скулите, разнесено и прелято съвършено, от това, което ще сложите и върху устните си.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com