Българин, живеещ в Англия: "Не, няма да се върна!"

30533
Българин, живеещ в Англия: "Не, няма да се върна!"

Антон Йорданов е българин, който живее в Англия от 10 години. В една от групите във Фейсбук за български емигранти в чужбина той написа коментар по най-обсъжданата тема днес. Цитираме го без поправки:

"Не, няма да се върна!

ЕС чака бърза молба от Лондон за напускане

Европейският съюз очаква от Лондон възможно най-бързо подаване на молба за излизане от общността. Това се казва в разпространено съвме...

Не ме плаши това, че се измъкваме от Европейския съюз, дори се радвам. Спасяваме се от един монопол, от който нямаме нужда - ние, хората, решили да изкарваме честно труда си в друга държава, защото нашата щеше да ни умори от глад.

Живея в Англия от 10 години и се чувствам като прероден. Работя прилична работа, спестявам повече, пътувам по света и почивам като бял човек. Не се чувствам българин от поне 5 години и не ме е срам от това, срам ме е от собствената ми държава.

Ако се върна мечтите ми ще бъдат погребани, здравето ще ми вземат и още на летището ще оберат джобните ми. Ще си хвана такси, което ще ми вземе 50 лева до центъра. Ще се върна в квартирата и ще се боря с хлебарките за последния залък хляб. Ще се хвана на мизерна работа, на море ще ходя през 3 години за по няколко дни. Ще съм в Европейския съюз, но няма да живея като европеец.

Няма да стане! Оставам тук и продължавам да се боря за по-добър живот за мен и моето семейство. Решението, което днес Англия взе е мъдро. И скоро всички ще го разберем."

Реакциите на българските емигранти за Brexit - между "тръгвам си" и "няма да си тръгна"

Brexit е факт. Великобритания гласува за излизане от ЕС и логично, това притесни сериозно българските емигранти на Острова, които от се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com