Четири начина да върнем доверието във връзката

6479
Четири начина да върнем доверието във връзката
Снимка: iStock/Guliver

Доверие се гради трудно и с много усилия, но се пропуква за един миг. Различни са факторите да изгубим вяра в любимия човек – напразни обещания, лъжи, измяна. Не всеки намира смелост и желание да продължи връзката си след загуба на доверие. Но ако и при вас е така, трябва да следвате някои съвети. С тяхна помощ ще поправите счупеното и ще предотвратите следващи разочарования. 

Спрете да мислите за миналото

Жената от тази зодия е много гореща и само истински мъж може да я задържи!

Такива жени изискват много, но и умеят да дават още повече! За да бъде спечелено сърцето на жена от тази зодия, има няколко неща, които...

Това е първото и най-важно правило, ако сте решили да продължите напред след предателство. Дали сте си втори шанс и трябва да започнете начисто. Ако в мислите си все се връщате към злощастните събития от миналото, никога няма да го забравите и ще продължавате да се измъчвате. Ще сте все така подозрителни към партньора си и връзката ви ще се превърне в агония. Не го допускайте. За свое добро простете, забравете и не го мислете повече. Няма как да върнете времето назад. Нека поне бъдещето ви е по-добро. 

Не припомняйте постоянно старите грешки

Една от най-честите и груби грешки, които бавно убиват връзката, е все да се припомнят стари провинения на партньора. Може би сте придобили този навик от родителите си, а може би поради друга причина – няма значение. Откажете се от него и спрете да натяквате за минали грешки. Не правите услуга нито на себе си, нито на своя партньор. Всеки път когато се връщате в миналото и говорите за старите провидения, сипвате масло в огъня. В резултат продължавате да се наранявате взаимно за нещо отминало. Абсолютно безсмислено е. 

Не слушайте чужди съвети

9 стъпки за изграждане на силна връзка с партньора

Връзката между мъж и жена не винаги трае дълго, тя е наистина сериозна и важна. Защо някои хора се срещат и остават завинаги заедно, а ...

Ако партньорът ви е съгрешил жестоко, а вие сте решили все пак да му дадете втори шанс, не обръщайте внимание на хорските коментари. Вероятно ваши приятелки ще изразят неодобрението си и няма да ви подкрепят за решението. Възможно е и ваши роднини да се чувстват все още афектирани от провинението на половинката ви. Всичко това е нормално. Но вие не бива да се повлиявате от техните думи, защото те могат да ви насадят съмнения. Помнете, че връзката е само между вас и партньорът ви, и трети лица не бива да вземат отношение.

Обградете половинката си с внимание

Една от причините партньорите да се отчуждават и да отдалечават е липсата на постоянен диалог и внимание. За да скрепите връзката си и да си върнете доверието един в друг, прекарвайте повече време заедно. Опитайте се да бъдете максимално честни с партньора си. Осмелете се да изречете истинските си желания. Няма причина да се срамувате от себе си. Бъдете откровени и отворени за комуникация. Поставяйте се на мястото на човека до вас. Същевременно не спирайте да му показвате колко специален е той в живота ви. Изненадвайте го с малки жестове всеки ден, покажете му, че още ви привлича и искате да сте заедно въпреки всичко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com