Дафинов лист - 5 употреби, за които НЕ предполагате

24310
Дафинов лист - 5 употреби, за които НЕ предполагате
Снимка: iStock

Дафиновият лист е изключително популярна подправка, без която не може нито една домакиня. Практически е незаменим в кухнята - редица ястия благодарение на него придобиват приятен вкус.

Но малко домакини знаят, че тази подправка може да се използва не само в готвенето, но и за решаване на много ежедневни проблеми, подобряване на здравето, почистване на къщата от отрицателна енергия и в много други случаи. Пет от нейните приложения включват приготвяне на чай, борба с неприятните миризми у дома, за борба с буболечките в зърнените култура, борба с вредителите по стайните растения и в оранжерията.

Необичайни приложения на дафиновия лист

Подправката се съчетава с канела. Напитката ще има необичаен вкус и невероятен аромат. Добавете два дафинови листа и една пръчка канела към 0,8 л вода и се варете 2-3 минути. Можете да го пиете приготвения чай както топъл, така и студен. По желание можете да добавите малко захар или мед.

Дафинов лист- защо опитните домакини го слагат вечер в тоалетната

Коментираната подправка има специфична миризма, той може да се използва за борба с неприятните миризми в дома. За да подобрите миризмата на обувките, ще бъде достатъчно да поставите няколко листа в обувките през нощта и да ги извадите на сутринта. Можете да закачите няколко дафинови листа в тоалетната, за да се избавите от лошата миризма.

Ако сложите няколко листа в зърнените храни, ще се отървете от буболечките, които се появяват в тях. Тази универсална подправка отблъсква различни насекоми. Ето защо, след като закупите определена зърнена храна, трябва да поставите поне листо в контейнера, в който ще я съхранявате.

Ако търсите с какво да подхраните цветята у дома , не пренебрегвайте коментираната подправка. Домашните растения ще оценят грижите ви, ако приготвите инфузия от дафинови листа и ги полеете с тях.

За да приготвите тази запарка, залейте 4 дафинови листа с един литър гореща (около 70 градуса) вода. По-добре е да направите това в буркан, за да го затворите с капак и да предотвратите изпаряването на полезните етерични масла. Разтворът трябва да престои 3-4 часа. Този тор трябва да се използва не повече от веднъж месечно.

Някои градинари изгарят дафинови листа в оранжерията , за да се отърват от вредителите. Факт е, че етеричните масла, които са полезни за хората, отблъскват патогени и различни вредители, които могат да унищожат реколтата.

Още: Дафинов лист и чесън - комбинацията, която е полза на всеки градинар

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Освен в България ето къде още се празнува 24 май

Родените на тези дати ги очаква големи промени през следващите 12 години

Кой е най-големият град в Африка

Кой е най-големият град в Южна Америка

10 неща, които никога не трябва да държите до Wi-Fi рутера си

Защо Сандвичевите острови са кръстени така

9 абсурдни метода за изпълнение на желания, използвани от психолозите

Как се казва столицата на Фарьорските острови

Цветя за първа среща: Кой букет да изберете и как да го подарите

Без тънки талии: защо наложниците в харема са били угоявани до 150 кг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com