Дерматит и инфекция вместо кожа без бръчки: Защо лентите и лепенките за лице са опасни

10611
Дерматит и инфекция вместо кожа без бръчки: Защо лентите и лепенките за лице са опасни
Снимка: iStock

Докторът в областта на козметиката Дария Донец споделя как да осъществите процедурата на тайпинг и да я направите възможно най-ефективна.

Кинезио тайпингът и специалните пластири едва ли ще помогнат да се отървете от нежеланите бръчки, може би само временен ефект. Но проблемите ще се появят бързо! Неправилната употреба може да увреди кожата, да причини възпаление и дори инфекция. Няколко часа козметични процедури могат да костват няколко месеца възстановяване, ако пренебрегнете правилата и професионалния контрол на подобни манипулации.

Лицеви упражнения за разкрасяване

От много години жените се питат как да запазят възможно най-дълго своята красота и младост на кожата. Има различни разкрасителни процед...

Разбира се, лентите и пластирите като неинвазивни методи за подмладяване едва ли ще "опънат" лицето ви, тъй както пластичните хирурзи могат да го направят. Но, както знаете, привидно безобидните лепенки за кожата около очите водят до ужасни раздразнения и много по-катастрофални последици, ако изберете непроверени, със съмнителен състав или ги държите на кожата твърде дълго. Не се увличайте по "стикери", особено ако се продават от несертифициран производител. По-добре е първо да се консултирате с козметик (правилната дума е "лекар", а не "козметик").

„Поставяйки такъв пластир върху кожата си за два или повече часа, се подлагате на висок риск от дерматит, нарушаване на целостта, както и риск от инфекция, тъй като нашата микрофлора, която живее върху кожата, няма да го хареса. Е, плюс към всичко, получавате парников ефект, което означава, че мастните и потните жлези, които нормално функционират, ще се окажат с нарушена функция, което не е добре за всеки вид кожа “, отбелязва Дария Донец.

Що се отнася до кинезиотерапията, тази техника е много популярна на пазара за красота днес. Някои дами, пренебрегвайки препоръките, със сигурност, ги оставят на кожата за осем или повече часа. По-лошото е, че има „експерти“, които препоръчват това на своите пациенти.

Ако професионално поставяте лентите, като вземете предвид познанията по анатомия и разбирането на процеса (в края на краищата, тайпингът е начин да въздействате върху мускулите с помощта на лепяща лента, като ги поддържате и отпускате, където е необходимо), тогава носенето им за дълго време ще да бъде безсмислено в най-добрия случай. В най-лошия ще нарушите лимфния поток, а качеството на кожата ще пострада.

5 грешки, които всички жени допускат при нанасянето на крем за лице

На пръв поглед в нанасянето на крем за лице няма нищо сложно. Но оказва се, че голяма част от жените допускат груби грешки в тази част ...

„Като деконгестантна техника тайпингът се е доказал невероятно върху тялото за спортисти - с наранявания, с болкови синдроми, но що се отнася до лицето, разбира се, няма да изглади нито една бръчка. Разбира се, ще получите временен ефект. Техниката е подходяща за предотвратяване на нарушения на лимфния поток, за стимулиране на силен тонус, но в по-малка степен “, обяснява експертът.

Обобщавайки, си струва да се каже: нито лентите, нито лепенките ще спрат часовника и ще преодолеят гравитацията, няма да могат да дадат траен ефект, а само временно ще освежат лицето ви или ще решат проблема с напрегнатите мускули. Но ако във войната с възрастта все пак решите да използвате целия арсенал от съвременни средства, използвайте тези средства под ръководството на лекар и не ги оставяйте върху кожата повече от два часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com