До какво води редовната консумация на алкохол ?

83972
До какво води редовната консумация на алкохол ?
Снимка: pixabay.com

Всеки знае, че консумация на алкохол нанася повече вреди, отколкото има ползи. Дори в минимални количества алкохолът може да навреди на имунната система, метаболизма, черния дроб и бъбреците. Наскоро обаче стана ясно, че алкохолът е вреден и за кожата.

Вижте какви са най-големите вреди, които алкохолът нанася върху кожата:

Тъмни кръгове и подпухнали клепачи – редовната консумация на алкохол може да ви накара да изглеждате уморени и кожата ви да има повехнал вид. Причината за това е, че той има негативно влияние върху кръвоносните съдове в периферията. Това е най-видимо в зоната около очите, където кожата е много тънка. Това заедно с намаления синтез на колаген, липсата на добър сън, добавените захари в алкохола, прави кожата да изглежда още по-зле, по-състарена и склонна към образуването на бръчки.

Алкохол през зимата: Измама за тялото

Загуба на колаген – пиенето на алкохол доста пречи на нормалния синтез и усвояване на колагена – един от най-важните протеини в организма, който е важен за здравата, красива и млада кожа. Повечето алкохолни напитки, особено коктейлите, които съдържат допълнително количество захар, влошават състоянието на кожата, като блокират синтеза на колаген.

Дехидратация – знаете, че алкохолът има дехидратиращ ефект върху организма, той има същия ефект и върху кожата. Дехидратираната кожа пък е податлива на бръчки, преждевременно състаряване, повяхване, подпухване, появата на тъмни кръгове и не особено свеж външен вид.

Намалено качество на съня – има доста хора, които си пийват 1-2 чаши вечер преди лягане, защото смятат, че така заспиват по-бързо и алкохолът всъщност им помага. Дори да заспивате по-бързо по този начин, след това през нощта ще се събуждате, ще имате лек и неспокоен сън, чувство за жажда, нужна да отидете до тоалетна и трудности в повторното заспиване. Причината за всички тези неудобства е, че алкохолът влияе на всички процеси в организма, в това число има влияние и върху кожата.

В кой алкохол има най-малко калории

Възпалителни процеси – редовната консумация на алкохол може да доведе до възпаления в организма, включително кожата. Видът на кожата се влошава заради възпаленията в кръвоносните съдове, които настъпват при хора, които редовно пият алкохол. По този начин се влошава преносът на кислород и хранителни вещества до всяка клетка на кожата, което е от значение за нейния свеж вид.

Как да се справите с вредата на алкохола върху кожата ?

Някои хора може да решат напълно да изключат алкохола от живота си, но други все пак ще го консумират от време на време. За да намалите вредното му влияние, хубаво е заедно с алкохола да изпиете и голяма чаша вода или фреш. По този начин ще намалите дехидратацията в организма, ще внесете допълнителни хранителни вещества, витамини, минерали и антиоксиданти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...