Домакинските трикове на баба, които са достатъчно ефективни и днес

4058
Домакинските трикове на баба, които са достатъчно ефективни и днес
Снимка: iStock

Нашите баби не са имали и половината от наличните почистващи продукти, с които разполагаме днес, но те са знаели точно как да поддържат дома си блестящ.

1. Избелване на дрехи с лимонов сок

Комбинирайте галон гореща вода със сока от лимон и оставете дрехите да се накиснат за час или два. След това ги прокарайте през пералната машина при цикъл на изплакване и ги окачете навън, за да изсъхнат на слънце – естествен избелител, който баба би харесала.

2. Пропуснете хартиените продукти

Вместо постоянно да купувате хартиени кърпи, за да почиствате бъркотията, инвестирайте в тънки кърпи, които можете да миете и използвате повторно. Те ще издържат дълго време, спестявайки ви разходите и проблемите да купувате повече хартиени продукти през цялото време. Още по-добре, кърпите за многократна употреба са екологична опция, която е добра и за планетата.

3. Почиствайте в движение

Вместо да оставяте пране, съдове и други бъркотии да се натрупват, почиствайте, докато вървите. Хвърлете играчките в кошница, когато минавате през хола. Поставете съдовете в съдомиялната машина, докато готвите. Избършете всички плотове преди лягане. Направете почистването част от рутината си и се възползвайте от предимствата на дома, подреден като този на баба.

4. Удвоете вашите гъби за чинии

Всяка баба, която обича бюджета, познава привлекателността на това да накарате домашните предмети да издържат по-дълго. Така че извлечете два пъти повече живот от ежедневната гъба за чинии, като я разрежете наполовина. Това не само ви дава две гъби на цената на една, но също така създава по-малки гъби, които са по-лесни за поставяне в саксии и чинии.

Как да бъдем перфектни домакини само с подръчни средства

Малките несъответствия в ежедневието отнемат много време, което може да се изразходва по-добре за по-приятни занимания. Ето защо е важн...

5. Намокрете кърпата си, преди да избършете праха

Когато ще избършете праха от мебелите, леко навлажнете кърпата си. Независимо дали използвате стара тениска, тензух или друга мека кърпа, искате тя да е достатъчно влажна, за да събира прах, но не достатъчно мокра, за да събира вода, докато я използвате. Разтрийте тази кърпа по повърхности с леки движения, за да можете да възстановите блясъка на мебелите.

6. Направете свои собствени почистващи продукти

Не се нуждаете от скъпи почистващи препарати, за да почистите мивките или да измиете прозорците. Комбинирайте чаша вода с бял оцет, спирт за триене и няколко капки етерично масло, за да създадете прост, ефективен препарат за почистване на прозорци за блясък без ивици. Използвайте сода за хляб и сапун, за да почистите ваната. .

7. Сварете канела за кухня със сладък аромат

Хитрини в кухнята или лъжичката оцет в ориза, която прави чудеса

Всяка домакиня има своите трикове и тайни за вкусни ястия, чист дом и поддържана кухня. Разкриваме за вас част от най-ефективните, коит...

Отървете се от неприятните миризми на готвене или просто подсладете кухнята си, като сварите пръчици канела. Покрийте пръчките канела с вода в малка тенджера на котлона и оставете сместа да заври. След няколко минути успокояващ аромат ще изпълни стаята, напомняйки ви за най-добрите празници в къщата на баба.

8. Поръсете брашно върху петна от масло

Разлели сте малко масло върху плота или пода? Не се паникьосвайте. Просто поръсете малко брашно отгоре на петното, оставете го да попие малко и върнете с гъба или кърпа.

9. Използвайте грейпфрут, за да получите тази мазнина

Няма нищо по-разочароващо от мазен тиган, който няма как да се изчисти. Следващия път, когато това ви се случи, помислете за методите на баба и поръсете сол и сок от грейпфрут отгоре върху омазнената зона. Изчакайте 5 до 10 минути и мазнината трябва да се изтърка лесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com