Домашни пособия, които трябва да сменяте по-често

1487
Домашни пособия, които трябва да сменяте по-често
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на дома е свързано с използването на различни пособия, които помагат да достигнем до всяка повърхност и да върнем първоначалния им блясък. Това изисква време, усилия и честа смяна на някои от аксесоарите за почистване, които използваме, защото с времето събират мръсотия и микроби. Ето кои домашни пособия за почистване трябва да сменяте често, за да поддържате високо ниво на чистота у дома.

Ръкавици за чистене – онези жълти или оранжеви гумени ръкавици, които използвате при почистване с по-агресивни препарати или просто, за да запазим маникюра си красив. Вероятно ги миете след почистване, но това не е достатъчно. Хубаво е да използвате нов чифт ръкавици всеки месец или да ги сменяте на всяка четвърта седмица. Така ще предотвратите тяхното износване, което може да доведе до изтъняване на материала и ограничаване на функцията им да предпазват кожата ви от различните бактерии.

Гъба за чинии – използвате я безброй пъти всеки ден, за да измиете различни съдове, прибори, чаши и т.н. Макар че използвате препарат за миене, не си мислете, че той се грижи и за чистотата на самата гъба. Накрая тя остава влажна, което я прави гостоприемник за микроби и бактерии. Не можете да си позволите да миете съдовете, от които се храните, с мръсна гъба, ето защо я сменяйте всяка седмица.

Домашни хитрости с четката за зъби – не си заслужава да я хвърляте

Когато четката ви за зъби се амортизира, едва ли се замисляте преди да я изхвърлите в коша за боклук и да си вземете нова от магазина. ...

Кърпа за чинии – има хора, които вместо сушилник за съдове, ползват кърпа за чинии, за да подсушат и приберат съдовете по-бързо. Не, че пречи да имате и двете. Добре е да перете тази кърпа често, защото тя поема влагата от чинии и се захабява.

Четка за почистване – може да използвате такава за банята, за пода в отделните статии, за шкафове, мивки и т.н  Почистването с четка и препарат е много ефективно, стига да сменяте редовното пособието, защото в него се трупат микроби. Първо, след всяко почистване, измивайте старателно и самата четка и второ – заменяйте я с нова всеки месец.

Четка за тоалетна – тя се сменя на всеки шест месеца. Използваме я за почистване на тоалетната и точно заради това в нея се събират куп микроби. В даден момент вместо да почиствате тоалетната чиния, вие ще я замърсяване с бактериите, които вече са в четката.

Парцал за почистване на под – лесно може да разберете, че е за смята, когато спре да почиства след себе си и от него започне да се носи неприятна миризма. Все пак използвате парцала за почистване на подовете у дома, това значи, че задължително трябва да поддържате и неговата чистота. Хубаво е да купувате нов парцал на три до четири седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Проучване разкрива опасностите, които крият приложения за проследяване на менструация

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com