Дрехите, които не трябва да перете никога в пералня

8875
Дрехите, които не трябва да перете никога в пералня
Снимка: iStock

Изобретението на пералнята направи живота много по-лесен за домакините. Въпреки желанието да хвърлите в него всички мръсни дрехи и домашен текстил, трябва да знаете, че има неща, които не могат да се перат в пералня. Някои от тях могат да се влошат след такова изпиране, докато други сами могат да повредят барабана на пиралнята.

Внимателно прочетете етикета на дрехите преди пране. Ако има знак, показващ ръчно пране, тогава машинното пране е противопоказано. Също така, инструкциите за пералнята обикновено имат препоръки в кой режим можете безопасно да перете този или онзи вид плат.

Дрехите, които са твърди, не трябва да се перат в пералня. Говорим за шапки, палта, костюми. Изпирането им на ръка не винаги е подходящо за такива неща, по-добре е веднага да ги почистите на химическо.

По принцип машинното пране не е подходящо за много вълнени плетива. Тези дрехи могат да се свият, да се разтегнат и да загубят формата си.

Не е желателно да се перат в пералня неща, в които се комбинират ярки цветове и светли цветове. Например, червено и бяло. Ако платът се хвърли, тогава дрехите ще бъдат повредени.

Също така дрехите от кожа и нейните заместители не трябва да се перат в пералня. Това важи и за обувките. Машинното пране също ще убие обувки от велур и набук и обувки с ниско качество.

Дрехите, които са силно замърсени с петна от масло, алкохол, бензин или керосин, могат да повредят работата на машината. За да се предотврати проникването на изпаряващи се течности в барабана, замърсените от тях неща трябва предварително да се проветрят на балкона и след това да се изтрият петна с ръце.

Особено внимание трябва да се обърне на дребни предмети като връзки, кърпички, вратовръзки и бельо. Можете да ги перете машинно само като ги поставите в специални торби. Така че тези дрехи няма да могат да проникнат в резервоара и да го повредят.

Ако дрехите имат метални елементи (катарами, вериги, нитове), които могат да се счупят по време на пране, по -добре е да изперете и тези дрехи в чанта. Отделените части могат да надраскат горния защитен слой на барабана, който впоследствие може да започне да ръждясва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

8 тайни правила за щастлив брак

20 фрази на партньора ви, който подсказват липса на любов

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com