Ето как да почистим фурната и копчетата без никакви усилия

16820
Ето как да почистим фурната и копчетата без никакви усилия

Колкото и да отлагаме, неприятният момент за почистване на фурната в кухнята и бутоните ѝ все пак настъпва. Мазнината, останала във фирната от всички готвени в нея ястия, е трудна за почистване. Има, обаче, и някои трикове за улеснение, достатъчно е само да ги приложим.

Стените на фурната, покрити с мазнини и въглеродни отлагания, матово стъкло и характерна неприятна миризма - вашата фурна спешно се нуждае от качествено почистване. Ако не искате да се затруднявате допълнително, трябва редовно да почиствате фурната, в противен случай замърсяването ще се отрази зле върху качеството на вашите ястия. Как можете ефективно да я почистите?

Ефективността е комбинация от цена на продукта, усилия и време за почистване. Определено, можете да реагирате бързо с използване на продукти, които се намират в кухнята ви.

Народни средства за защита

Някои прости продукти са ефективни за омекотяване на мазнините, след което могат лесно да бъдат отстранени с обикновена кърпа.

Сода

Хитри начини за почистване на фурната до блясък

Ако стените на фурната са покрити с мазнина, която изгаря и смърди всеки път, когато я включите, а на вратата се е образувало кафяво по...

Поръсете хоризонталните повърхности със сода, а за нанасяне върху вертикални повърхности, содата се прави на гъста каша. По-добре е да правите това в топла, но не гореща фурна. Затопля се при петдесет градуса за 10 минути - и това е достатъчно. А газта може да е включена буквално за 3 минути.

След нанасяне трябва да изчакате 20-30 минути. И след това отстранете содата заедно с мазнината с обикновен парцал.

Недостатъци на метода: содата за хляб може да надраска повърхността на фурната. Когато я използвате, трябва да бъдете възможно най-внимателни. В резултат на това времето не се изразходва толкова икономично.

Сода с оцет

Предишният метод модифицира приложението на киселина. Между другото, известният бакпулвер, който се използва и за почистване на фурни, е смес от сода за хляб и лимонена киселина. Но ако просто трябва да почистите фурната, не е нужно да харчите пари, а купувайте компонентите отделно и смесвайте.

Страхотен начин БЕЗ ХИМИЯ да изчистим фурната от нагар

Фурната се използва почти всеки ден и рано или късно тя почернява и се покрива с нагар. Затова е добре да я почиствате по-честичко. Усе...

Начинът на приложение е същият като при чистата сода. Времето за действие е малко по-бързо. Предпазните мерки са подобни - попиваме състава и не го изтриваме при почистване.

Сол

Трапезната сол ще помогне да се премахне мазната мръсотия. Тя има и  омекотяващ ефект. Нанасянето на сол върху вертикални повърхности не е възможно, но хоризонталните повърхности могат да бъдат поръсени. Включете фурната на 100 градуса, докато солта стане златиста, след което я извадете. Солта, подобно на содата, е абразив, така че трябва също да я почиствате внимателно, без да използвате търкащи движения.

Домакински химикали

Специализираните почистващи препарати за фурни са по-скъпи от солта, но улесняват работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com