Ето какво да питаш фризьора, преди да се подстрижеш

12034
Ето какво да питаш фризьора, преди да се подстрижеш
Снимка: iStock/Guliver

Има хора, които живеят загрижени да намерят своята „ по-добра половина“, когато в действителност най-трудният човек за намиране е идеалният фризьор . Колко пъти сте напускали салон, като си мислите: „Не това исках“? Може да са подстригали повече от „само краищата“, които сте поискали, или да ви слоят, когато искате права коса.

Как искате да подстрижете косата си?

Очевидно това е въпросът, който ще ви зададат всички фризьори, преди да започнете да режете. Много е важно обаче да се уверите , че изображението, което имате в главата си и неговото съвпадат. Не се страхувайте да давате необходимите инструкции и да питате за крайния резултат.

Как всъщност е косата ви?

Но наистина. За фризьора познаването на естествената текстура на косата и начина, по който обикновено я носите, е абсолютно необходимо. Има момичета, които имат къдрава коса и винаги я гладят, а други предпочитат естествената им къдрица.

Тази прическа вреди на най-много на косата

Състоянието на косата ни зависи не само от общото здравословно състояние, но и от външните фактори. Каква прическа категорично трябва д...

Дори ако гладите косата си всеки ден, за да изправяте къдриците си, важно е фризьорът ви да знае това, за да направи най-подходящата за вас прическа.

Как минава денят ти?

Това е може би най-важният въпрос, който фризьорът ще ви зададе. Защо ви пита това ли? Защото иска да знае колко време отделяте за сушене, ресане и оформяне на косата си. Не е същото за жена, която може да прекара два часа в измиване, сушене, гладене или правене на прическа да се сравнява с друга, която има деца и оставя косата си да изсъхне във въздуха, за да не губи времето.

Използвате ли сешоар и стилизиращи продукти?

Не е същото, да бъде оставена да изсъхне косата на въздух (крайният резултат ще бъде естествената текстура и обем), и да бъде изсушена със сешоар. 

12 лесни прически за средно дълга коса без топлинна обработка (ВИДЕО)

Искате ли да имате невероятно ефектна прическа без топлинна обработка и готова за 5 минути? Мел Тикъл предлага в YouTube канала си 12 п...

Наличието на тази информация ще помогне много на вашия фризьор и да ви посъветва относно идеалните продукти за вашата коса. Вашият стилист е експертът и наистина иска най-доброто за вашата коса.

Какви предишни проблеми на косата сте имали?

Познаването на предишните проблеми, които косата ви е претърпяла, е също толкова важно за вашия стилист, колкото познаването на здравната ви история за лекар. Ако косата ви е отслабена от избелване, вашият фризьор най-вероятно ще препоръча подстригване, което да ви помогне да за здравите косъма и коригирате дължината. .

Нашият съвет? След като намерите вашия доверен фризьор (ако е по препоръка на клиенти, ще си спестите някои проблеми), направете стилиста си най-добрият приятел. Не се стеснявайте и му кажете до най-малката подробност за това как се отнасяте към косата си и как искате тя да изглежда .

В този случай прекаленото говорене (с вашия фризьор) може да ви даде много спокойствие и щастие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com