Ето защо чаят от звездовиден анасон е изключително полезен

10041
Ето защо чаят от звездовиден анасон е изключително полезен
Снимка: ValeriaLu / Pixabay

Чаят от звездовиден анасон е не само ароматен и вкусен, но и полезен за тялото ни. Анасонът е дърво, което вирее в Азия, по-точно в Китай и Виетнам. Чаят се прави не от семената, а от околоплодниците на растението. Те имат формата на звезда и оттам идва и името му.

Чаят е богат на различни ензими, антиоксиданти и органични киселини. От векове той е част от китайската народна медицина и има защо.

Маслото от звездовиден анасон облекчава кашлицата по време и след Covid-19 пневмония, сочи научно изследване

Анасоновото масло "бързо изчиства дихателните пътища", има противовъзпалителен, имуномодулиращ и антивирусен ефект и способност да разш...

Укрепва имунната система

Тази билка има антибактериални свойства и полезна дори към бактерии, които нямат чувствителност към антибиотиците. С нея можете да се избавите от тях, дори когато традиционното лечение не дава резултат. Освен това, билката повишава имунитета и ни предпазва от редица вируси и бактерии.

Лек срещу дихателни проблеми

Ако често страдате от дихателни болести, кашлица или друго неразположение, то тази билка е за вас. Тя облекчава тези симптоми, укрепва горните и долните дихателни пътища, както и премахва дълбоката кашлица.

Подпомага храносмилането

Ако направите чая си с тази подправка, ще се радвате на добро здраве

Пиенето на чай в студените месеци е най-лесният начин да се затоплим, да се успокоим и да си гарантираме задраве. Всеки има своя предпо...

Чаят е идеален за хората, които имат стомашни проблеми и страдат от газове, подуване или пък по-сериозни реакции от някои храни. По този начин ще можете да облекчите тези симптоми. Само една чаша на ден е достатъчна.

Предпазва от хронични заболявания

Вече споменахме, че чаят има антиоксиданти и много ензими. Това постоянно помага да преболедувате по-лесно някои заболявания, които могат да станат хронични. Същото е и с тези, които вече имат такива. Симптомите ще се облекчат значително с приема на чая.

Помага за хормонален дисбаланс

 Този чай може да се окаже спасителен за жените, но и за мъжете. Помага при регулирането на хормоните и на жлезите, които са с вътрешна секреция. За жените това е спасението при болка по време на менструалния цикъл и като за облекчаване на симптомите през този период от месеца.

7 напитки, които трябва да пиете, ако искате да отслабнете

За да ускорите процеса на елиминиране на излишните килограми, е необходимо да поддържате баланса на течностите в организма. Но не само ...

Китайците са известни със своето знание и е хубаво да се възползваме от него. Също така, това се отнася за медицината. Все пак, техните билки и илачи се използват от всички хора по света и определено дават резултата. В днешно време са напълно достъпни и е добре да се възползваме от тях, когато това ни е възможно.

И за да не бъдем голословни, то е най-добре сами да опитате силата на чая. С него ще можете да се отървете от настинки и тежко протичане на грипни състояния. Разбира се, не е вълшебен, но това е един добър начин да се справите с тях и да се предпазите в студените зимни месеци от разболяване и изкарване извън строя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com