Ето защо НЕ трябва да изхвърляте оризовата вода!

13552
Ето защо НЕ трябва да изхвърляте оризовата вода!
Снимка: iStock

Водата, която остава след варенето на ориза, от години се използва в козметиката в азиатските страни. Но хубавият тен и здравата коса не са единствените резултати, които можем да постигнем. Оризовата вода има много различни приложения и ще ви помогне да се отървете от някои заболявания. Може да се използва и в кухнята при приготвяне на ястия.

Водата, която остава след готвене (без сол!)

Белият ориз съдържа много съставки, които влияят благотворно на човешкото тяло и красота. Затова е добре да се възползвате от него и да не го изливате веднага след сваряването на ориза.

Оризова вода за храносмилателни заболявания

Оризовата вода съдържа много минерали, които помагат за справяне със заболявания като диария, повръщане и гадене. Достатъчно е да добавите щипка сол към чаша с оризова вода. Струва си да пиете до три чаши на ден.

Оризовата вода като естествена енергийна напитка

Чаша оризова вода може да ни осигури голяма доза енергия. Затова си струва да я пиете 30 минути преди тренировка. Можете също така да добавите мед или подправки към нея и да я пиете, когато се почувствате уморени.

Оризовата вода в кухнята

След като сварим ориза, можем да използваме водата като основа за бульони и сосове. Можем да го добавим, докато задушаваме месото. Основното правило е да се добавя оризова вода там, където обикновено добавяте обикновена вода. Тя ще обогати ястието с ценни съставки.

Струва си да я добавите, особено когато правите домашно приготвени сладкиши, например хляб или пица. Ако водата не е осолена, може да я добавите към коктейл например.

Ето защо жените от Изтока никога не изхвърлят водата при варене на ориз

Оризът е основната храна на много държави от далечния изток. В Европа се използва и за пълнени зелеви ролки и пълнени чушки, за приготв...

Оризовата вода се характеризира с високо съдържание на витамини от група В, фолиева киселина, желязо, калий, магнезий и цинк. В нея (оризовата вода) се крие тайната на красивия тен и буйната коса на азиатските жени.

Оризова вода като тоник за лице

Много е лесно! Важно е обаче да не добавяте сол или други подправки към ориза при готвене. Най-добре е да излеете оризовата вода в съд с пулверизатор. Можете да го съхранявате в хладилник за една седмица. Добре е да използвате оризовия тоник два пъти на ден - веднага след събуждане сутрин и след измиване на лицето вечер. Оризовата вода се препоръчва за нечиста и комбинирана кожа. Редовно използван като тоник за лице, придава сияние на лицето и намалява несъвършенствата.

Оризова вода за изплакване на косата

Също така си струва да използвате оризова вода, за да изплакнете косата си. Просто потопете косата си в топла (но не гореща) оризова вода, изчакайте 5 минути и след това изплакнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com