Ето защо НЯМАМ климатик вкъщи! Не, защото не мога да си го позволя!

43676
Ето защо НЯМАМ климатик вкъщи! Не, защото не мога да си го позволя!
Снимка: Thinkstock Images

В днешно време е напълно обичайно да се топлите или разхлаждате на климатик. Почти всяко едно офис помещение е климатизирано и дори много хора слагат климатик и в дома си. Колкото и да са удобни обаче климатиците крият и своите рискове за здравето. В следващите редове именно за тях ще поговорим.

Дехидратация

Нивата ѝ се покачват в помещенията, които са климатизирани. Обикновено това се случва, когато влажността в помещението намалява, тоест не сме достатъчно хидратирани. Това се случва, когато температурата е твърде ниска – усещаме повече хлад и понижено желание да пием вода или друга напитка. Въпреки това е добре да приемате достатъчно течности и да не се поддавате на това усещане.

Главоболие от лошо качество на въздуха

Важно качеството на въздуха да бъде високо, за да не изпитвате главоболие. Климатиците трябва да се почистват често, но и да проветрявате ежедневно.

Лошият въздух може дори да доведе до замайване, но това също се дължи и на дехидратацията.  Проветрявайте често или излизайте по възможност в обедната почивка. По този начин ще бъдете по-бодри и няма да усещате негативното влияние на климатика.

Летаргия

Удивително! С този малък ТРИК ще удължите живота на климатика с още няколко години

Климатикът е онзи уред, който успява да ни дари с комфорт през жегите и студените зимни дни. С него всичко е много по-лесно. Постигаме ...

Въпреки, че климатикът ни охлажда и топли, той може да бъде причина за нашата липса на енергия. Изследванията показват, че хората с климатизирани стаи се оплакват повече от вялост. С други думи, климатичната инсталация може да бъде причина за липсата ви на енергия или ленивост.

Ако усетите такива признаци, изключете климатика или се разходете за кратко извън офиса. Можете и да си вземете освежаваща напитка. Най-добрата е водата, така че не се ограничавайте от нея.

Суха и дразнеща кожа

Неразположението да имате суха кожа, която да ви дразни, може да идва и от климатика. Това се получава особено лятно време, когато от студено излизате на топло и обратното. В резултата на това кожата става суха и сърбяща. Можете да използвате различни мазила и кремове, но това от своя страна само ще намали симптомите.  Най-добре е да се опитате да работите без климатик или да го замените с вентилатор.

За да избегнете тези на разположения е добре да почиствате редовно климатиците и когато не се налага да не ги използвате. Също така, проветрявайте поне 2 пъти на ден, за да освежавате въздуха. Не забравяйте да пиете и често вода или други напитки в летните месеци, за да не сте дехидратирани и по този начин да увеличите негативното влияние на смяната на температурите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com