Facebook на практика забрани да се говори пиперливо за секс

4832
Facebook на практика забрани да се говори пиперливо за секс
Снимка: iStock/Guliver

Социалната мрежа Facebook забранява на потребителите си да публикуват не само порнография, но и фрагменти от еротични танци, снимки на разголени хора и постове със сексуален подтекст. Тези разпоредби стават част от кодекса на актуализираните правила на социалната мрежа, предаде БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Според Pink News реално новите правила вече действат и съгласно тях не може да се публикуват постове със сексуален контекст, като в това отношение влиза дори език на дискусия относно сексуални предпочитания - например дали някой обича определена сексуална поза. Забранява се публикуването в рамките на платформата на кадри с порнографско съдържание, шоута в стриптийз клубове, еротични танци, полов акт, снимки на разголени хора. Забраната включва текстове със сексуално, еротично или тантрическо съдържание, кореспонденция със сексуален подтекст и откровени намеци, включително споменаване на предпочитания и определени части от тялото.

Италия глоби Facebook за 10 млн. евро

Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) наложи глоба от 10 млн. евро на Facebook за продажба на данни на потребителите, бе...

Facebook признава "важността на привличането на вниманието към проблемите на сексуалното насилие и експлоатация", но "поставя разделителна линия, когато съдържанието облекчава, насърчава или координира секса между възрастните". "Ние ограничаваме и използването на прекомерно сексуално изразяване, което може да доведе до затормозяване, тъй като определена част от нашата глобална общност може да възприеме много болезнено подобно съдържание и това може да навреди на способността на хората да се свързват с приятелите си и с по-широката аудитория", обясни администрацията на социалната мрежа.

Говорител на социалната мрежа съобщи, че новите правила са в сила от 15 октомври. Той обясни, че новата политика влязла в сила, защото нямало ясно разграничение между "експлоатация" и "склоняване към секс".

Припомняме, че общата месечна аудитория надвишава 2,2 милиарда потребители. А в Twitter реакцията на новината беше сериозно оплюване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...