Фън шуй мода: Какво е ресурсен гардероб и защо е важен за нас?

1267
Фън шуй мода: Какво е ресурсен гардероб и защо е важен за нас?
Снимка: iStock

За да се чувствате добре и да се винаги усмихнати, трябва да имате дрехи, които повдигат насторението в гардероба си.

Невъзможно е да си представим живота напълно без стрес. Малки и големи, те ни карат да работим върху себе си, да се развиваме, да се адаптираме, когато е необходимо. И все пак, колкото по-малко е този стрес, толкова по-добре. Така че стилистите измислиха ресурсен гардероб - определени неща в гардероба, които могат да подкрепят и напътстват човека също толкова добре, колкото и психолога.

7 фън шуй правила в дома ви, чрез които парите ще потекат като река

Как да си направим ресурсен гардероб?

Всъщност тук няма строги правила. Препоръчително е да действате, както в психотерапията, по прищявка, като обръщате внимание на вашите тригерни точки - ситуации, в които подкрепата ви е най-необходима.

Например, ако живеете в бясно темпо и често ви липсва тишина и спокойствие, представете си какъв би бил гардеробът ви, ако бяхте на свободна практика в Бали. Срещате изгреви, изпращате залези, на обяд слушате шума на вълните и изобщо не бързате. Най-вероятно ще бъдат леки, естествени материи, семпли силуети, приглушени нюанси - млечно, лилаво, бледозелено, синьо и розова пудра. Обърнете им внимание, когато пазарувате следващия път.

Или друг вариант, в живота сте спокойни, сдържани и много уязвими, а работата изисква твърдост и понякога безкомпромисни решения. Какво ви трябва тогава? Тогава си представете как бихте се облекли, ако сте бизнес жена, собственик на фабрики, вестници и параходи. Разбира се, червен панталон с вталено сако и високи токчета като работна униформа няма да променят магически подхода ви към живота, но ще видите, ще направят походката ви по-уверена и гласът ви по-мощен.

Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

И така нататък. Уморихте ли се да се гледате в широки дънки, кецове и тениска? Купете си ефирна рокля с флорален принт. Започнете с малко - просто го носете от магазина до дома. И лека полека отношението ви към света и към себе си в тази рокля ще се промени. Приятели и роднини ви обвиняват в прекомерна твърдост? Купете плюшен анцуг, масивна плетена жилетка или уютен пуловер от кашмир. И покажете на всички кой сте всъщност.

Като цяло би било възможно да завърша с примери, но бих искала да ви кажа още няколко думи. Уви, гардеробът няма да реши дълбоки психични проблеми, няма да помогне да се справите с кризи или да преживеете загубата - за всичко това трябва да отидете на специалист.

Но правилните неща около вас определено могат да ви станат истински приятели. И ако всичко, за което току-що говорихме, ви се струва „някак прекалено“, обърнете се към ресурси от друг вид. Пуловер изплетен от баба. Пръстен, който се предава от поколение на поколение във вашето семейство. Или гривничка, която дъщеря ви е направила саморъчно. Защото не е възможно да се съмняваме в техните чудотворни способности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com