Фън шуй съвети: 3 неща, които НЕ ТРЯБВА да държите в спалнята си

3815
Фън шуй съвети: 3 неща, които НЕ ТРЯБВА да държите в спалнята си
Снимка: iStock/Guliver

Фън шуй е древно китайско изкуство, което използва енергията за създаване на хармония между човека и околната среда. То е техника за подреждане на жилищното пространство, метод за създаване на среда и правилно подреждане на пространството и мебелите. В практиката на фън шуй се говори за архитектурата от гледна точка на "невидимите сили", които свързват в едно космоса, земята и човечеството, известни като ци. Подходящите места на предметите могат да се определят в зависимост от стила на фън шуй, както и по отношение на водните басейни, звездите и компаса.

Съществуват и експерти по фън шуй, които редовно споделят съвети за това как да се декорира домът, какво може и какво не може да се прави, за да не се наруши определена енергия в дома. Въпреки това всеки иска да се чувства спокоен в дома си , да се наслаждава на всичко, което го заобикаля. Нека разгледаме правилата на фън шуй, които се отнасят до подреждането на спалнята. Има три предмета, които никой експерт по фън шуй няма да допусне да се намират в стая, която се използва за "презареждане на батериите". Тези неща могат да окажат отрицателно въздействие върху здравето, съня и взаимоотношенията ви; губят се жизненият баланс и хармонията .

Ето какво трябва да изхвърлите от спалнята си според фън шуй

Телевизор

На първо място, независимо дали вярвате във фън шуй или не, никога не трябва да имате телевизор в спалнята си. Енергията, която се излъчва от екрана, може да причини здравословни проблеми, лош сън и интимни проблеми. Екранът действа като огледало, защото през нощта отразява енергията в цялата стая, което води до лошо качество на съня и здравословни проблеми. 

9 прости и изключително важни фън шуй принципа за хармонизиране на енергията в дома

Растения

Също така експертите по фън шуй са съгласни, че в спалнята не трябва да има растения. Смята се, че растенията имат твърде много активна ян енергия. Спалнята трябва да е спокойна, успокояваща, тиха ин среда, така че ако не спите добре, причината може да са растения. За да поясним, фън шуй се фокусира върху баланса между ин и ян енергията. Ин е пасивна и спокойна, докато ян е активна.

Аквариум

Последното нещо, което никога не трябва да имате в спалнята си, е аквариум с рибки или каквато и да е вода. Любителите на риби, речни и морски обитатели може и да не са съгласни, но експертите по фън шуй смятат, че аквариумите също имат твърде много ян енергия. Ако имате нещо подобно на водоизточник, то може да активира отрицателна енергия.

Има и много други неща, които според фън шуй влияят неблагоприятно на енергията в живота ви. По-долу са дадени някои допълнителни насоки за това какво не трябва да има в спалнята, а също и как да се подреди леглото.

7 фън шуй правила в дома ви, чрез които парите ще потекат като река 

Допълнителни съвети по фън шуй

- Не поставяйте леглото си с лице към огледало, защото се смята, че отражението може да наруши съня ви.

- Не поставяйте главата на леглото срещу стената, ако от другата страна има тоалетна, защото се смята, че късметът ще ви напусне.

- Не поставяйте леглото под ниски греди или наклонени тавани, тъй като ще започнете да усещате натиск.

- Не дръжте в спалнята фонтани, водни фигури или картини с вода, защото според експертите водата може да отмие (отнеме) щастието и любовта от живота ви.

- Не притискайте страните на леглото си към стената, защото ще задържате енергия. Уверете се, че леглото е поставено до стената само от едната страна, но трябва да се остави свободно пространство от другите три - т.е. отляво, отдясно и от страната, където се намират краката.

- Не поставяйте полилей над леглото, защото може да се почувствате некомфортно, ако нещо виси над вас, докато спите.

Фън шуй обича числото 2

Фън шуй обожава двойките, защото те внасят хармония и положителна енергия в дома. Ето защо числото две е любимото число, когато става въпрос за спалнята, защото там ще спят двама души, но ако сте сами, тогава е числото едно. Това означава, че трябва да изберете до леглото две нощни шкафчета, две възглавници, две лампи и две завивки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com