Фън шуй в кухнята: Как да подредите кухнята, за да внесете просперитет в дома?

1788
Фън шуй в кухнята: Как да подредите кухнята, за да внесете просперитет в дома?
Снимка: iStock

Фън Шуй учи, че кухнята е отговорна за здравето, богатството и изобилието. Правилното подреждане на нещата и предметите в тази стая обещава просперитет и щастие на домакинството през целия живот.

Експертите препоръчват да съгласувате подреждането на кухнята с основните принципи на обучението, за да забравите завинаги за неприятностите и проблемите. Благодарение на правилното подреждане на кухненските прибори, енергията у дома ще се промени към по-добро.

1. Кухнята не е склад и трябва да помните това през цялото време. Шкафовете не трябва да съдържат ненужни предмети, неизползвани прибори или счупени уреди. Всяко нещо трябва да е функционално и визуално да предизвиква приятни емоции.

9 прости и изключително важни фън шуй принципа за хармонизиране на енергията в дома

2. Поставете обемисти предмети в кухнята, за предпочитане в долните чекмеджета. Не е желателно да ги съхранявате на горните нива - тяхната енергия ще натисне, причинявайки скрито чувство за опасност, а също и за избягване на инциденти.

3. Не насилвайте работните повърхности с много различни предмети. Дори разположени и групирани, те ще създадат усещане за безредие и ще внесат дисхармония в пространството. Желателно е всички повърхности да са възможно най-празни и чисти.

4. В кухнята е желателно да има буркан с мед, който представлява здраве и богатство. Хората го съхраняват на тъмно място и го слагат на масата, докато пият чай или приготвят различни ястия.

5. Да имаш свежи цветя в кухнята е страхотна идея. Енергията на растенията ще ви помогне да донесете просперитет на къщата. Но сухите букети или цветя, напротив, няма да донесат щастие. и ще отровите положителната енергия на къщата.

7 фън шуй правила в дома ви, чрез които парите ще потекат като река 

6. Опитвайте се да не съхранявате тенджери и тави за печене в печката. Те се поставят в отделен шкаф, за да бъде винаги чисто и подредено мястото за готвене. Няма място в печката и множеството съдове за печене.

7. Любителите на магнитите не трябва да забравят, че цветното изобилие от значки и фигурки по хладилника краде благополучие. Не е необходимо да изхвърляте многобройни напомняния за приятни празници - те могат да бъдат събрани на магнитна дъска и окачени на друго място.

8. Страхотна идея би било да поставите купа с пресни плодове в центъра на масата за хранене. Основното нещо е да не забравяте да инспектирате ябълки, круши и други деликатеси. Те трябва да са чисти и без видими повреди. Енергията на кухнята ще бъде изпълнена с изобилие, ако купата не е празна.

9. Важно правило на кухнята е чистотата, редът и спретнатостта. Подреждането на нещата ще изглежда добре, ако изберете правилните цветове и използвате приглушени нюанси, като избягвате разнообразни ястия в крещящи цветове.

10. Кухнята е място за готвене, така че трябва да създавате офис в нея, да съхранявате важни документи, лекарства и други ненужни неща. Енергията на тази стая ще пострада и къщата ще бъде изпълнена с енергията на опустошението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно