Хитри съвети как бързо да охладим телефона, ако е прегрял

16968
Хитри съвети как бързо да охладим телефона, ако е прегрял
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да върнете устройството си до нормални температури, опитайте тези прости трикове за охлаждане.

Затворете приложенията си

Прегряването на телефона може да е индикация, че използвате твърде много приложения едновременно. Това кара процесора и RAM да работят извънредно, което неизбежно напряга батерията. Не е добре просто да изскачате от едно приложение в друго, тъй като оригиналната програма вероятно все още работи във фонов режим. Те трябва да бъдат затворени правилно.

Ако телефонът ви редовно прегрява, това може да е знак, че постоянно оказвате твърде голям натиск върху вашия смартфон. Редовното увеличаване на яркостта, използването на Bluetooth и играенето на игри могат да бъдат натоварващи за устройства, които не са предназначени за толкова голямо натоварване. Деинсталирането на ненужни приложения може да гарантира, че се изпълняват по-малко фонови задачи, докато актуализирането на останалите приложения гарантира, че те са най-стабилните и ефективни версии.

Спрете да зареждате телефона си

Може да се изненадате, че една от противоотровите за прегряване на телефона ви е да спрете  зареждането на батерията. Защо? Използването на телефона, докато го зареждате, го нагрява  драстично. Едно решение за този проблем може да бъде просто да спрете да използвате телефона си или да изключите устройството, когато искате да го използвате.

Също така, не винаги използваме правилното зарядно устройство за нашето устройство, което може да допринесе за прегряването на телефона ви. Някои зарядни устройства може да са проектирани за по-силни телефони, което води до повреда на батерията и прегряване. Важно е да използвате зарядно устройство, което конкретно отговаря на вашия модел телефон.

Извадете телефона си от калъфа

 Що се отнася до защитата на вашето устройство от напукване, калъфите за телефони са страхотни. Повечето хора обаче не осъзнават, че калъфът на телефона им всъщност може да е причината устройството им да се прегрява. Калъфите, които са силно гумирани, могат да блокират вентилационните отвори и да затруднят охлаждането на телефона ни, когато се използва. Тъй като нашите телефони са склонни да се нагряват, когато изразходват много процесорна мощност, важно е устройствата да имат ясни канали за освобождаване на тази топлина и регулиране на нейната температура. Телефоните също могат да се затоплят, когато са поставени на пряка слънчева светлина.

Включете „самолетен режим“

Тъй като е забранено използването на клетъчни данни в самолети, повечето смартфони са оборудвани с функция „самолетен режим“. Самолетният режим изключва телефона ви от клетъчни данни, Bluetooth и Wi-Fi мрежи, предотвратявайки „всички сигнали, базирани на предаване“, казва Деймиън Мейсън. Деактивирането на тези функции помага да се облекчи част от натоварването на процесора и оперативната памет на телефона ви - само един от триковете, за да поддържате батерията си по-дълго работеща. С прости думи, самолетният режим може да отпусне претоварената батерия и да помогне за охлаждането на телефона ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com