Хотели в Банско - за какво да внимаваме

966
Хотели в Банско - за какво да внимаваме
Снимка: Thinkstock

8 декември и зимният сезон наближават. Както и досега, Банско отново ще е една от най-предпочитаните дестинации за студентския празник и любителите на ски туризма.

Но когато започнете да търсите хотел, в който да отседнете, особено в Банско, има няколко основни неща, които трябва да знаете и за които да внимавате. От Rezervaciq.com ви представяме най-важните неща, за които да внимавате при избора на хотел в Банско.

Проучете добре хотела

Хотелите имат редица лостове, с които да спечелят вниманието ви и в крайна сметка – вас, като клиенти. Това са снимките, услугите, екстрите, звездите и, разбира се, клиентските отзиви.

Естествено, всеки един сегмент от гореизброените е важен и ключов при избора на хотел, но не трябва да се спирате дотам. Снимките се обработват с инструменти и филтри, услугите и екстрите не винаги са безплатни или прибавени към цената, нито пък се споменава качеството им, а отзивите от клиенти често се манипулират. Затова най-сигурната ви опция е да проучите сами хотела, който сте си харесали.

Уверете се сами, че хотелът предлага всички посочени услуги

Честа практика е не всички представени от хотела услуги, да се предлагат. В някои от случаите те са се предлагали и вече не са актуални, или пък се доплащат допълнително, което не се споменава никъде. Уверете се сами какво точно предлага хотелът и дали това влиза в цената или е отделна екстра. Може да позвъните на рецепцията и да разпитате – отношението към един потенциален клиент като вас, също ще ви разкрие немалко за хотела и за нивото му на обслужване. Потърсете и в интернет и се фокусирайте върху критичните мнения – шансът да откриете реални проблеми там е много по-висок, отколкото в мненията с високи оценки.

Посетете личния уебсайт на хотела

Висока е вероятността да попаднете на хотел през някоя обява или сайт на туристическа агенция, но за да сте още по-сигурни, проверете и личния сайт на хотела, който сте си избрали. Ако той няма такъв, тогава определено хотелът попада в графата „Подозрителен“. Ако хотелът има сайт, тогава разгледайте всичко в него – от предлаганите услуги и екстри, до цените им и тези за нощувките. Ако откриете разминавания, тогава имате основание да сте подозрителни.

Съобразете цената със сезона

Цената със сигурност е един от най-важните критерии, при търсенето на хотел. В различни части от годината, тя варира спрямо сезона. Ако цените ви се струват надути около 8 декември или Нова година, не се изненадвайте – тогава има сериозен наплив на туристи и е нормално цените да са по-високи. През лятото, например, цените в голяма част от планинските курорти падат значително. Може да избегнете високите цени, като резервирате вашия хотел от рано, но прибягвайте към този вариант, ако сте убедени, че можете да наредите графика си (учебния или работния) от толкова рано.

Въпреки всичко, ако цената ви се струва прекалено висока – дори за сезона, проучете добре как вървят цените сред другите хотели и дори в другите курорти. Възможно е да има хотели, които просто се надяват, че някой „ще клъвне“ на стръвта им.

Търсете си хотел с паркинг

Паркингът е едно от най-важните удобства във всеки хотел. Освен, ако сте сами или с половинката си (а дори и тогава), шансовете са, че ще пътувате с кола. А със сигурност не бихте искали автомобилът ви да бъде досада и допълнителен товар, който да мислите къде да оставите. Паркингът е не само удобство, но и необходимост във всеки хотел. Затова търсете и проверете със сигурност дали хотелът, който сте си харесали, разполага с паркинг и дали той е безплатен или се доплаща допълнително.

Отзивите не винаги са това, което изглеждат

Отзивите са важен и дори ключов елемент при избора на хотел, но не им се доверявайте напълно. Клиентите са склонни към това да преувеличават, особено когато са недоволни от нещо, и не винаги ще споменат всички позитивни или негативни неща. Бъдете мнителни и критични, когато четете или получавате отзиви. Също така, сравнете отзивите поне в няколко сайта за хотели и туристически агенции, за да видите дали има съвпадения или различия. Това ще ви даде максимално обективна представа за нивото на предоставяните услуги в хотела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com