Храните, които може да хапвате след 18 часа без да се притеснявате, че ще надебелеете!

7431
Храните, които може да хапвате след 18 часа без да се притеснявате, че ще надебелеете!
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че е полезно да се храним до 18 часа. Само че, има моменти през нощта, в които толкова много ни се яде, че може да изядем дори самият хладилник. Мислим си за наденички, бургери и какво ли още не. Е, оказва се, че има храни, които можем да хапваме и след 18 часа.

Ето и кои са те:

Черен шоколад

За всички, които обичат десертите, това е чудесна новина. Черният шоколад е богат на антиоксиданти и флавоноиди. Той е полезен за талията ви, но помага на сърцето, понижава холестерола, повишава нивата на серотонин. Това ви успокоява и съответно се ориентирате по-бързо към света на сънищата.

Зеленчукова супа

Леката супа има положителен ефект върху организма вечерно време. С нея можете да се заситите, без да прекалявате. Зеленчуците в нея стимулират отделянето на мелатонин, който е важен за съня. С нея няма нужда да си лягате гладни и да се въртите докато заспите. Просто си хапете една супичка и сънят сам ще дойде. Ако ли пък не, просто не сте се засители и можете да си сипете още малко. Хубаво е супата да е топла, за да ви предразположи към по-лесно заспиване.

Бадеми

Ядките като цяло са полезни по всяко време. Бадемите са богати на фибри и засищат. Те помагат за понижаване на кръвната захар, инсулина и подпомага разграждането на мазнините. В резултат на това тялото не е претоварено, вие се отпускате и си лягате.

Тиквени семки

Те са много полезни за среднощна закуска. В него има магнезий, калий и дори фибри. Магнезият е изключително важен за добрия сън. Вместо да взимате добавка, можете да си го набавите естествено през семките. Разбира се, ако нямате под ръка, можете да си набавите магнезий и през хранителна добавка.

Ориз

Оризът помага за по-лесно заспиване до 46%. Той стимулира отделянето на хормоните на съня и затова ви се доспива, когато си хапнете ястие с ориз. Не трябва да се прекалява с него обаче, защото има и въглехидрати в него. Те от своя страна могат да покачат захарта и оттам да не заспите

Опитайте някое то тези неща и със сигурност ще можете по-лесно да заспите. Също така, по-хубаво е да са естествени средства, вместо приспивателни, които дори могат да доведат до пристрастяване, а след това няма да можете да заспите без тях. А и тези средства до голяма степен имат и ефект на пречистване на организма от токсини, което е в плюс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com