Искате да имате умно дете? Внимавайте с тези 10 неща

5764
Искате да имате умно дете? Внимавайте с тези 10 неща
Снимка: iStock/Guliver

Залъгалка след 1-годишна възраст

Рефлексът за сучене е тясно свързан с чувството за безопасност у детето. Към годинката развитието на детето му позволява да регулира своето емоционално състояние с по-сложни и ефективни начини. Известно е, че човек се развива само, когато излезе извън зоната си на комфорт. Ако непрекъснато тикате биберона в устата на вашето бебе, то чувството за комфорт няма да го напусне и така то няма да може да бъде стимулирано да се развива.

Уважаеми родители, всички вие, които говорите лошо за "трудните деца"

Уважаеми родители! Знам, че сте разстроени. Всеки ден детето ви се връща от училище с истории за „онова" дете. Детето, което...

Памперси след 1,5 години

За развитието на функциите на организма е необходимо детето да изпитва някакво неудобство, на което да реагира. Важно е да се помни, че способността в детството да се регулират телесните нужди е тясно свързана с умението да се регулира поведението като цяло. За това, ако имате намерение да се борите с капризите, агресията и истериите, започнете със слагането на гърне.

Адаптирани лъжички и проходилки

Извитите лъжички, които помагат на храната да попадне там където трябва без усилие, пречат на развитието на представата за пространство. Именно с омазването на лицето детето постепенно започва да различава къде и какво се намира на лицето му. Същото се случва и с ползването на проходилката. Без да пада и да има възможността да усети с лакти и колена обкръжаващия го релеф, детето по-бавно ще придобие представа за картината на света.

iCreate - детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии

На 24 май ще се състои за пръв път проектът iCreate, в който наука, изкуство и високи технологии ще се обединят в едно - ателиета за ...

Говорещи и интерактивни играчки след 2 години

Не става въпрос за пищящите и издаващите различни звуци играчки, а за плюшените животинчета, които изговарят цели фрази. Общуването обаче включва мимиката и интонацията на събеседника.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com