Изненадващите употреби на фъстъченото масло

2093
Изненадващите употреби на фъстъченото масло
Снимка: iStock

Когато някой каже "фъстъчено масло", то веднага си представяме филия, намазана с него – чудесна закуска. То обаче е много повече от това и има много неподозирани приложения в домакинството. Вижте и кои са те.

Премахване на остатъците от етикети

Всички знаем колко трудно се махат етикетите, тъй като те са на пластове. Мокрим ги, а след това ги търкаме с нещо остро или нокът. Маслото ще ви помогне в този случай. Намажете засегнатата област и след това разтрийте. Няма да остане нещо от етикета, а ако се наложи – оставете да престои за 10-15 минути.

Почиства кожа

За да запазите кожените си изделия – обувки, чанти, мебели, то използвайте маслото. Нанесете го с влажна кърпа, а след това използвайте специален продукт за чистене. По този начин ще запазите блясъка на мебелите си, но и ще отстраните замърсяванията.

Овесени ядки с фъстъчено масло с престой за една нощ

Ето поредната здравословна рецепта за закуска от нас. Този път към овесените ядки има фъстъчено масло, а цялото нещо трябва да "нощува"...

Хидратира косата

Ако имате проблеми с косата си и тя е суха, то използвайте маслото. Направете масаж на скалпа с него, а след това изплакнете. След като изсъхне, ще видите колко мека и приятна на допир е станала. Маслото може да бъде и чудесна маска за коса.

Почиства дъвка

Залепената дъвка за пода или килима наистина е нещо неприятно, което трудно се маха, а и доста често остава следи. Действието е същото като при етикетите. Дъвката ще се омекоти и след това лесно ще можете да я махнете, без да остане и следа от нея.  По този начин ще запазите и килима си, а дори и ще освежите външния му вид.

Естествен крем за бръснене

Как да си направим бананово смути с фъстъчено масло

Искате да опитате интересна рецепта за смути? Какво ще кажете за бананово смути с фъстъчено масло? Ако отговорът на тази странна рецеп...

Ако козметиката за бръснене е свършила, то вземете фъстъчено масло. Нанесете в желаната област, а след това минете с бръснача. Не само, че ще ви помогне да премахнете нежеланото окосмяване, но ще омекоти кожата и по този начин ще я хидратира. Дори няма да се нуждаете от балсам след това – изплаквате и сте готови.

Подходящо е за смазване на панти

Маслото играе и ролята на смазващ агент. Нанесете го на всичко, което има нужда от смазване – вратата, колата, катинари, ключалки и всичко, което има нужда от смазване. Ако пък имате нещо ръждясало – почистете го с маслото. Ще видите как ще си върне блясъка, все едно като чисто ново.

Премахва лепилото

Всички знаем, че когато работим с лепило, то просто не може да се изчисти от ръцете ни. Когато става дума за секундно лепило, то това е невъзможно. Ходим си с него с дни наред, като то само си пада. Е, маслото може да ви помогне в тази ситуация. Намажете пръстите си, разтъркайте и след това изплакнете с вода и сапун. Лепилото е изчезнало!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com