Изневеряват повече хората, които не са сигурни в себе си

39341
Изневеряват повече хората, които не са сигурни в себе си
Снимка: Thinkstock

Учените от университета във Флорида изследвали 200 млади семейства в продължение на четири години. В рамките на изследването участниците редовно били молени да попълнят анкета с въпроси за чувствата им към партньора и доколко сигурни се чувстват във връзката си.

Оказало се, че хората, които се тревожели, че могат да бъдат изоставени от партньора си, е по-вероятно да изневеряват. Същото било установено и за съпруга или съпругата на хората, които се страхували от изоставяне.

Скандални и секси сцени (18+)

Първите две сники са от филма "Катастрофа" (Crash), 1996 година "Синьото е най-топлият цвят" (Blue Is the Warmest Color), 2013 годин...

Резултатите били обвързани с психологическа теорема, свързана със стила на привързаност, който се формира по време на детството. Хората, които се радвали на стабилна връзка с родителите си, развили "сигурен" стил на обвързване, който като възрастни се проявил в способност да вярват, че партньорът им ще се грижи за тях и ще превърне щастието им в приоритет.

За разлика от тях, хората с несигурен стил на привързване или се страхували от изоставяне, или се борели да задържат независимостта си в опит да избегнат отхвърлянето. Психоложката Мишел Ръсел, която ръководила изследването, обяснява, че страхуващите се от изоставяне хора по-често изневерявали или ставали жертва на изневяра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com