Известни БИЛКИ за всеки ден

5175
Известни БИЛКИ за всеки ден
Снимка: RitaE / Pixabay

Билковите растения могат да ни освежат, отпуснат и възстановят, а за щастие природата има огромно разнообразие, от което да избирате. След като намерите подходящия продукт за вас, е супер лесно (и много вкусно) да го внесете във вашия дом и кухня.

Мента

Всички сме запознати със събуждащия ментолов аромат. Има хиляди разновидности на мента, включващи ананасова мента, бананова мента и шоколадова мента, но какъвто и да е вторичният вкус, полезните качества на този фаворит в градината остават същите. Това е билка, която е прохладна и освежаваща, способна да облекчи храносмилателния дискомфорт.

Най-полезните билки за февруари

Февруари е сред последните студени месеци в годината, който изисква внимателна грижа за тялото след дългите студове, кратките дни, липс...

Опитайте това: безалкохолно мохито. Ще ви трябва висока чаша, пълна с лед, шепа листа от мента, добре изстискан лайм и лъжичка мед, след което налейте газирана вода.

Тайната на анасона

Лайка

С красиви, подобни на маргаритка жълти цветя и деликатен флорален аромат, лайката е красиво градинско растение, както и дълбоко релаксираща билка. И благодарение на етеричните масла в нейния прашец, е известно, че успокоява. Това е фантастична билка, към която да се обърнете, ако трябва да се отпуснете преди лягане или да отделите малко време за изключване от  средата на забързания ден.

Лимон и джинджифил

Лимонът и джинджифилът са жизнената двойка на силата на билковия свят. Технически и двете не са билки. Джинджифилът е естествено храносмилателно средство, докато лимонът е пълен с витамин С. Заедно те могат да помогнат за укрепване на имунната ви система, затоплят и облекчават простуда и грип.

Ето кои растения са най-подходящи за укрепване на имунната ни система

В забързаното ежедневие като нашето е от голямо значение да обръщаме голямо внимание на здравето си, за да се опазим от заобикалящите н...

Как броколите могат да подобрят здравето

Роза

Розата има солидна репутация. Името и е упоменато в сонети, ключова съставка в любовните отвари и се поднася на нашите партньори като символ на нашата преданост. Нейните билкови качества са също толкова мощни – превръща се в балсами, тинктури и масла в продължение на хиляди години, с обещание за изцеление на тялото и душата.

Розмарин

Ароматен, земен и с нотка на бор, розмаринът е предпочитана билка в кухнята. Но игловидните му листа имат способности, които се простират отвъд това да бъдат идеалният партньор на агнешкото. Етеричните масла на тази билка могат да помогнат за повдигане на настроението и облекчаване на тревожността и се използват от някои билкари за подобряване на кръвообращението и успокояване на главоболието. Също така отдавна се е смятал за символ на паметта.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com