Житейски трикове, които улесняват живота ни

4462
Житейски трикове, които улесняват живота ни
Снимка: iStock

Полезни съвети за всички поводи ще бъдат полезни за хора от всички възрасти, независимо от техния социален статус, ниво на материално богатство и лични предпочитания. Напълно възможно е да научите много интересни неща за себе си в тази скромна колекция от практически препоръки.

Почистване на кухнята

1. На първо място, трябва да забравите за хартиените салфетки и кърпи, които са станали навик, както и за памучните парцали. Те са не само неефективни при премахване на замърсяванията, но и безсилни срещу различни бактерии, които живеят във всяка кухня. Не пестете пари за закупуване на специални микрофибърни кърпи - те ще ви служат дълго време, ще се справят дори със стари или упорити петна и ще помогнат за почистването на повърхностите от микроби. Освен това, благодарение на специалната текстура на кърпата, микрофибърните кърпи могат да премахнат замърсяванията дори без помощта на почистващи препарати.

Трикове, с които ще овладееш хаоса в банята

Банята е една от най-специалните стаи в нашата къща. Но също така е едно от най-сложните за организиране поради количеството неща, коит...

2. Всеки ден милиарди домакини по света мият огромни планини от чинии. Как бързо да се справите с това досадно задължение? Напълнете празна мивка с гореща сапунена вода.  Докато закусвате, обядвате или вечеряте, мръсните чинии и прибори ще имат време да се накиснат в пяна и гореща вода - няма да е трудно да ги измиете напълно.

3. Всеки знае, че това е идеална среда за размножаване на бактерии. За да дезинфекцирате гъбата и да я направите абсолютно безопасна за използване, изстискайте я всяка вечер и я загрявайте в микровълновата на максимална мощност за една минута. Изхвърлете старата гъба веднага щом усетите неприятна миризма, излъчвана от нея.

Почистване на баня

1. Полезно е собствениците на душ кабини, оградени със специални завеси, да знаят следното: ако върху завесата се появят петна от мухъл, трябва да я измиете заедно с няколко хавлиени кърпи. Това ще ви помогне да премахнете плаката от нея. След измиване просто закачете завесата на място - изсъхва бързо.

2. След като измиете косата си, намирате ли много паднали косми по пода? Вместо да ги обирате един по един, намокрете пачка тоалетна хартия и я прокарвайте по пода всяка сутрин.

Бабини готварски хитринки, които (може би) вече не са актуални

Кулинарните трикове се предават от поколение на поколение - но много от тях вече не намират приложение в съвременното ежедневие. Ето ня...

3. Възползвайте се максимално от времето, което децата ви прекарват в банята преди лягане. Докато играят и с други играчки, избършете огледалата, почистете тоалетната и изхвърлете всички натрупани отпадъци. След като подготвите детето за лягане, бързо почистете ваната и умивалника, избършете пода. Банята е чиста!

Почистване на спалня

За да поддържате спалнята си подредена, следвайте полезни съвети за домакините. Оправяйте леглото си първо всяка сутрин.

Съхранение на вещите

1. Повечето дамски шкафове са пълни с дрехи, отървете се от дрехите, които не сте носили от една година, и поемете ангажимент към себе си всяка седмица да подреждате прясно изпраните дрехи.

Пяната за бръснене може да бъде пръв помощник на всяка домакиня! Ето как!

Имаме я вкъщи и обикновено я използваме за бръснене, но пяната е добра също така и за много други неща! Можем да я използваме в цялата ...

Пране

Ако използвате омекотител при пране, вероятно вече сте забелязали, че хавлиените кърпи губят способността си да абсорбират добре влагата. За да предотвратите този негативен ефект, добавете четвърт чаша бял оцет към пералната машина по време на етапа на изплакване. Това ще помогне да се отървете от статичното електричество и да омекотите тъканта.

Полезни съвети

Докато се наслаждавате на вълнуващ телефонен разговор с най-добрия си приятел, можете да сгъвате пране, да събирате книги и списания, разпръснати из апартамента, да миете чинии, да метете или бършете праха.

Вземете красива кутия в стил винтидж за да поставите там произволно намерени елементи от детски пъзели, ядки, които са се появили от нищото, изгубени копчета или подобни дребни предмети. След като имате нужда от такъв артикул, ще знаете къде да го търсите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com