Как червената роза е станала символ на любовта?

20455
Как червената роза е станала символ на любовта?
Снимка: Josch13 / Pixabay

Научете знанията и логистиката зад подаряването на рози за Свети Валентин.

Когато става въпрос за подаръци и знаци на обич, цветята са класически избор. Но от всички цветя, подарени по празниците, малко са толкова тясно свързани с Деня на влюбените като червената роза. Дори и да не сте човек, който обръща внимание на празника в средата на февруари, е трудно да пропуснете витрините, пълни с десетки рози за Свети Валентин, разположени отпред и в центъра в супермаркети, дрогерии и дори мини-маркети на бензиностанции. От всички подаръци за Свети Валентин, нито един не е толкова емблематичен като розата.

Само през 2021 г. хората са похарчили 21,8 милиарда долара за Свети Валентин, според Националната федерация за търговия на дребно. От тях 2 милиарда долара са отишли за цветя за Свети Валентин - средно малко над 15 долара на човек. Този брой обикновено се увеличава всяка година, така че има приличен шанс цифрата да бъде още по-висока през 2022 г. И колкото и да мрънкат за цената на розите за Свети Валентин (тя скача до небето около празника), американците са готови да платят цената за цвете, което най-добре означава любов.

Разбира се, розите за Свети Валентин не са строго за изразяване на романтична любов. Можете да ги поднесете на близки и приятели по различен повод. Но преди да потърсите най-близкия цветар за набор от рози в цветовете на дъгата, разберете как е започнала традицията да се подаряват рози за Свети Валентин и кои рози са най-добрите.

Среща отдалеч за Св. Валентин – за половинките на разстояние

Защо се подарява роза на Свети Валентин?

Традицията да се подаряват рози за Свети Валентин има няколко истории за произход и подобно на историята на Купидон и Свети Валентин, тя се корени в гръцката митология. Някои истории казват, че първата червена роза е била създадена, когато гръцката богиня Афродита е била надраскана от трън на бяла роза, което е накарало тази роза да стане червена. Други казват, че първата червена роза е израснала на земята, където Адонис, любовникът на Афродита, умира и сълзите на богинята падат на земята.

Но огромна причина да се подаряват рози за Деня на влюбените се пази като традиция просто защото розите са красиви, приказно ухаещи цветя, които се връзват наистина добре. Цветята обикновено се изпращат на дълги разстояния, а розите са едновременно прекрасни и издръжливи, така че това е огромна част от причината тази практика да продължи.

Какво да очаквате от тези ЗОДИИ за Свети Валентин

Кои са най-добрите рози за Свети Валентин?

Червените рози са най-добрите рози за Свети Валентин, защото цветът е свързан със страст и романтична любов. Част от това вероятно се дължи на факта, че червената боя е била особено скъпа, трудна за получаване и понякога синоним на кралски особи. Всички тези фактори карат червеното да се бъде особено желано и луксозно и до днес.

Източник: https://www.rd.com/article/roses-popular-valentines-day/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com