Как да изберем диван за хола

8611
Как да изберем диван за хола
Снимка: Мебели "Виденов"

Диванът е една от най-често употребяваните вещи в дома ви – място за почивка, сън, сутрешното ви кафе, вечерните новини. Ежедневна употреба на дивана, вашата необходимост от комфорт, фактът, че не се подменя често с нов, съчетани с това, че посрещате гостите си в хола и те неминуемо ще го видят, правят избора на тази мебел трудна задача, изискваща прецизност и обмисляне. Не избирайте дивана си само по дизайна. Разбираме, че се изкушавате да очаровате гостите си с авангардната визия на меката ви мебел, но ако тя не притежава необходимото качество, устойчивост, не доставя комфорт и удобство и не е съобразена със стила на дома ви, то въпросният дизайнерски диван не е „вашият“. За какво да внимавате при избора, за да ви служи дълго и да се чувствате удобно в едно с насладата за сетивата ви?

Когато избирате диван, съобразете се с:

Как се чисти диван от изкуствена кожа

Мебелите от изкуствена кожа се отличават с елегантен вид и изискано усещане. Благодарение на производствените подобрения, тези кожи са ...

- Размера на помещението. Малките помещения също се нуждаят от достатъчно голям и комфортен диван, но не с размери, заемащи цялото пространство. Ще спестите място, ако се спрете на ъглов модел. Използването на ъглите на малкото жилище позволява достатъчно големи мебели, които оставят свободно място в стаята, не я задушават с присъствието си и не запълват цялото пространство. Съчетайте дивана в малкото жилище със стъклена маса, придаваща въздушност на стаята.

- Цвят. Диванът трябва да бъде или акцент в помещението, или част от основния му цвят и съчетан с него. Избягвайте светлите тонове, тъй като се замърсяват лесно и поддръжката им е трудна

- Дизайн. Той трябва да съобразен със стила на жилището. Диван в алпийски стил на фона на жилище в бароков изглежда нелепо.

- Комфорт. Когато избирате диван, изпробвайте го. Седнете удобно на него. Качествените дивани ще ви накарат да се чувствате комфортно и да не искате да ставате от тях. Обърнете внимание и възвръща ли формата си, след като станете от него – това показва качество. Меките елементи, които се адаптират към  движеният ви, обезпечават комфортна почивка, сладък сън и най-важното – здравето ви.

Каква е разликата между диван и канапе?

След дълъг ден има малко неща, които са по-релаксиращи от преобличане в удобни дрехи и лежерно полягане на дивана пред телевизора. Или ...

- Механизъм за разгъване. Той е важен дори когато нямате намерение да използвате дивана си редовно за сън. Удобният механизъм ви гарантира лесно разпъване, ако ви дойдат неочаквани гости.

- Качество. Освен за качеството на материята, лесната ѝ поддръжка и устойчивостта ѝ на износване обърнете внимание и на конструкцията. Използването на естествена дървесина обезпечава дълготрайността и  надеждността на дивана. Тези модели са по-скъпи, но дългият им живот оправдава цената им в сравнение с талашитените модели, които лесно се продънват, неудобни са и не си заслужават вложените средства. Не избирайте и евтин пълнеж. Той не възстановява формата си и не изглежда естетично след краткосрочна употреба.

- Практичност. Ако имате деца или домашни любимци, изберете модел с дамаска, която не попива петна и по която не залепват косми. Диванът е вашият оазис за отмора. Той не трябва да отнема много от времето ви за почистване.

Преди да направите окончателен избор и да извършите покупката, измерете дивана и го сравнете с пространството в стаята ви, за да не се окажете с мебел, която не може да вместите или затваря вратите на стаята и други мебели в нея.

Как и колко често трябва да перете дивана си

Вашето семейство вероятно прекарва повече време от всякога сгушено на дивана, което означава, че може да се нуждае от малко повече почи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно