Как да накараме косата да изглежда по-плътна?

11768
Как да накараме косата да изглежда по-плътна?
Снимка: iStock

Косата винаги е била неразделна част от женския чар. Освен от общата визия мъжете често остават запленени и от пищните къдрици, които нежно покриват женските рамене. И докато някои от дамите природно са надарени с гъста и красива коса, то има и жени, които полагат много усилия, за да изглежда косата им по-плътна и обемна. Добрата новина все пак е, че има начини това да се постигне, само като се спазват няколко прости неща. Какво трябва да направите?

Един от начините косата ви да изглежда по-плътна е да подбирате добре продуктите за коса, които използвате. Винаги избирайте шампоан, балсам и маска за коса, чиято формула е разработена така, че да  ѝ придадат повече обем и плътност.  От друга страна е добре да избягвате тези продукти, които омазняват косата по-бързо и така я правят по-тежка.

Друг трик, който можете да използвате, за да придадете на косата си повече плътност е да промените пътя, в който тя обикновено е сресана. Ако пътят на косата ви е в средата на главата, то опитайте се да го изместите с 1-2 пръста вляво или вдясно или ако сресвате косата си настрани, то преместете пътя в средата. По този начин лесно ще успеете да ѝ придадете повече обем.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

Повече обем и плътност може да се постигне и с правилната прическа, която по естествен начин ще повдигне косата ви. Подходяща за целта е прическата на пластове с по-къси кичури, които падат покрай лицето. Така косата ви ще бъде по-повдигната и ще изглежда по-жива и обемна.

Сешоарът също може да ви помогне да придадете повече плътност на косата си. Това ще постигнете като я сушите така, че топлият въздух да минава отдолу-нагоре през нея. Така ще успеете леко да я повдигнете в корените и да ѝ придадете допълнителен обем.

Друг вариант е да се откажете напълно от сешоара и така да подобрите плътността на косата си. Как ли? След като измиете косата я оставете леко да изсъхне. След това, докато е още леко влажна, нанесете върху нея избран от вас продукт за обем. След това я сплетете на една или две плитки и я оставете така, докато изсъхне напълно.

И накрая опитайте се да придадете повече плътност на косата си чрез промяна в цвета ѝ. Нещото, което можете да направите е към основния си цвят да внесете малко кичури или балеаж, но без да прекалявате. Сами ще забележите разликата и ще останете доволни от постигнатия резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com