Как да нанасяме слънцезащитен крем върху грима, без да се получи лепкава каша?

1471
Как да нанасяме слънцезащитен крем върху грима, без да се получи лепкава каша?
Снимка: iStock/Guliver

Слънцезащитният крем е ключов компонент на всяка рутинна грижа за кожата, тъй като осигурява основна защита срещу вредните UV лъчи и предотвратява преждевременното стареене и увреждане на кожата. Повторното нанасяне на слънцезащитния продукт през деня обаче може да бъде предизвикателство, особено за тези, които носят грим.

Страхът от размазване или разваляне на грим може да обезкуражи мнозина да нанасят слънцезащитен продукт толкова често, колкото е необходимо. За щастие, има няколко съвета и техники за повторно нанасяне на слънцезащитен продукт върху грим, без да се получи лепкава каша.

Изберете правилния слънцезащитен продукт

Изберете лек, немазен слънцезащитен продукт, специално предназначен за използване върху грим. Търсете слънцезащитни продукти под формата на спрей или пудра, тъй като те обикновено се нанасят по-лесно, без да нарушават грима.

Ботъринг хартия

Преди да нанесете отново слънцезащитен продукт, използвайте хартия за забърсване или абсорбиращи мазнините листове, за да отстраните излишното омазняване от кожата си. Тази стъпка осигурява чиста повърхност, към която да се залепи новият слой слънцезащитен продукт, като предотвратява появата на кашичка.

Спрей за слънцезащита

Слънцезащитните кремове в спрей предлагат удобен и безпроблемен начин за повторно нанасяне на защита. Дръжте флакона на около 6-8 см от лицето си и пръскайте леко, като се уверите, че покривате всички открити зони. Затворете очите и устата си по време на нанасянето, за да избегнете дразнене.

Избирането на „правилния“ слънцезащитен крем не е толкова важно, колкото избягването на тези 6 грешки

Прахообразен слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем на прах е друга отлична възможност за повторно нанасяне. Използвайте четка, за да нанесете тънък слой равномерно върху грима си. Тези пудри често се предлагат в оцветени варианти, които могат да ви помогнат да коригирате грима си, като същевременно осигуряват слънцезащита.

Компактен слънцезащитен крем

Някои марки предлагат компактни слънцезащитни продукти с апликатор с гъба, който позволява лесно нанасяне върху грима. Нанесете гъбата внимателно върху лицето си, за да пренесете слънцезащитния продукт, без да нарушавате грима под него.

Избягвайте триенето

Когато нанасяте отново слънцезащитен продукт, не се опитвайте да го втривате. Вместо това потупвайте внимателно върху кожата си, за да създадете защитен слой. Търкането може да доведе до размазване и да развали грима ви.

Поставете грима с фиксиращ спрей

След като сте нанесли слънцезащитния продукт, използвайте фиксиращ спрей, за да фиксирате всичко на мястото му. Тази стъпка помага за сливането на слънцезащитния продукт с грима и осигурява естествен, безпроблемен завършек.

Можете ли да използвате слънцезащитен крем от миналата година? Отговорът ще ви изненада

Носете със себе си пудра за замазване

През деня носете компактна пудра за замазване, за да коригирате грима си и да намалите лъщенето. Избягвайте да използвате продукти с висок SPF, тъй като те могат да нарушат грима ви.

Нанасяйте отново стратегически

Имайте предвид, че може да не е необходимо да нанасяте слънцезащитен продукт по цялото си лице. Съсредоточете се върху областите, които са най-изложени на слънце, като челото, бузите и носа, като внимавате около деликатната зона на очите.

Изберете дълготраен грим

Изберете дълготрайни и водоустойчиви продукти за грим, които могат да издържат на повторно нанасяне на слънцезащитен продукт, без да се размазват или да се напластяват.

Като следвате тези съвети, можете да защитите кожата си от вредните UV лъчи, без да правите компромис с грима си. Редовното нанасяне на слънцезащитни продукти е от съществено значение за поддържане на здрава и млада кожа, като в дългосрочен план усилията си заслужават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com