Как да парираме хора, които ни карат да се чувстваме зле

3617
Как да парираме хора, които ни карат да се чувстваме зле
Снимка: iStock

Уважението е нещо много важно в отношенията между двама души каквито и да са те. Ако то липсва или е едностранно, тогава тези хора нямат място в живота ви. Можете да направите компромис веднъж, но ако не виждате промяна, по-добре премахнете човека от ежедневието си. Трябва да се обграждаме с хора, които ни карат да се чувстваме добре, не с такива, които не ни уважават и ни карат да бъдем ядосани, тъжни или да пристъпваме принципите си. Ето как да отрежете хората, които не ви уважават от живота си.

Просто се усмихнете – когато някой показва грубо отношение към вас, последното, за което ще мислите, е да му се усмихнете, но трябва да направите точно това. Дори да виждате насреща си обвинения, гняв, обида, не приемайте нищо лично, просто се усмихнете. Това е най-силното ви оръжие. Оставете човека отсреща да си говори, той отправя това към себе си, не към вас.

Нов модел на работа - само осем дни в годината в офиса

Популярната австралийска платформа за графичен дизайн Kenwa, основана през 2012 г. и базирана в Сидни, наскоро обяви, че работният граф...

Проявете търпение – не се ядосвайте от най-малкото, а бройте до 10 преди да реагирате. Търпението е сила за онези, които го притежават. То ви дава време да помислите и да отговорите по подобаващ начин, ако въобще си струва да го правите. Понякога може просто да се обърнете на другата страна и да си тръгнете без да обелвате и дума.

Мислете за последствията – така ще анализирате и ще видите кой е по-добрият вариант – да отвърнете на обидите или да запазите самообладание. Невинаги най-доброто решение е да отвърнете на удара. Понякога е по-добре да оставите човека със своята ненавист, а вие да си тръгнете чисти. Може би човекът срещу вас дори не знае защо провежда спора и ви напада, може би не е информиран. В такъв момент няма и да ви чуе да му обясните. Най-добре е да го оставите сам да стигне до истината или до смяната на гледната точка.

Благодарете – представете си колко ще изненадате човека отсреща, който се гневи и ви напада, ако просто му благодарите. Той просто няма да може да каже нищо повече. Това е начин да поддържате своето високо ниво, не да слизате до неговото. Не подхождайте към неуважението и грубостта със същите, а с нещо коренно различно. Покажете хубавото в цялата ситуация.

Вие избирате начина, по който ще се отнасяте към хората, които не ви уважават и как ще ги отрежете. Това може да стане красиво и деликатно, с мили думи и тон. Тогава ще бъде още по-лошо за онези, проявящ неуважение.

5 въпроса, които да си зададете, за да разберете дали сте продуктивни

Всеки се чуди дали е достатъчно продуктивен (и такъв ли е въобще) на работа. В тази статия ще ви дадем възможност да оцените това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com