Как да почистим дивана

1598
Как да почистим дивана
Снимка: iStock

Следните съвети трябва да свършат работа, когато става въпрос за почистване на всеки тип тъкан, но не забравяйте да проверите етикета за почистване и да тествате продуктите на незабележимо място, преди да ги приложите върху целия диван.

Почистете дивана. Подгответе дивана, като го избършете с чиста бяла кърпа за ръце или твърда четка. Това ще отстрани всичко, което е паднали върху дивана.

Нанесете сода за хляб. Поръсете целия диван със сода за хляб и го оставете да престои поне 20 минути. С помощта на приставка за четка почистете с прахосмукачка дивана, за да отстраните содата за хляб.

Направете универсален препарат за почистване на дивани . Докато содата за хляб седи на дивана, направете този прост почистващ препарат, за да се справите с всички останали петна. Комбинирайте 1 ч.л. течност за миене на съдове, 1 супена лъжица бял оцет и 1 чаша топла вода в малка бутилка със спрей. След това добавете 1 ч.л. сода за хляб и бързо завийте горната част върху бутилката със спрей.

Избършете дивана. Напръскайте бяла кърпа с почистващия разтвор и внимателно попийте и разтрийте всички петна по тъканта. Като алтернатива, избършете целия диван с разтвора за добро дълбоко почистване.

Оставете тъканта да изсъхне. Не сядайте и не поставяйте предмети на дивана за няколко часа или докато диванът не изсъхне напълно.

Как да почистите диван от микрофибър

Алкохолът е ваш приятел, когато почиствате повечето дивани от микрофибър. Както споменахме по-рано, не забравяйте да проверите етикета и да тествате разтвора, преди да използвате нещо за почистване на целия диван.

Скраб със спирт за триене. Работете секция по секция, напръскайте зона със спирт и след това изтъркайте с бяла или светла гъба (така че цветът не се пренася върху дивана, докато търкате). Ще видите как петната се издигат върху гъбата.

Използвайте кръгови движения. Диванът трябва да изсъхне бързо, тъй като алкохолът се изпарява бързо. След като изсъхне, използвайте суха четка за почистване, за да изчеткате дивана с кръгови движения, за да разрошите тъканта.

Повторете процеса с дестилирана вода . Ако има петна от вода по дивана (и вашият диван позволява почистване с вода и разтворител), следвайте същия процес, като използвате дестилирана вода. Напръскайте, изтъркайте и след това изчеткайте, след като тъканта изсъхне.

Как да почистите кожен диван

Когато определяте как да почистите кожен диван, имайте предвид, че методите ще се различават значително от един диван до друг. Тези инструкции за почистване са специално предназначени за почистване на защитена кожа, която е най-често срещана и по-лесна за почистване от другите видове кожа. Ако имате незащитен кожен диван, използвайте предложенията на компанията за почистване. И накрая, не забравяйте да проверите етикета за почистване и първо тествайте почистващите продукти на незабележимо място на дивана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com