Как да почистим ефективно космите от домашните любимци

7505
Как да почистим ефективно космите от домашните любимци
Снимка: markito / Pixabay

Всеки собственик на домашен любимец ще се съгласи, че космите са едно от нещата, с които трудно се свиква и дори понякога изобщо не се свиква. Ако и вие сте от хората, които обичат животинките си, но не можете да се примирите с космите, в следващите редове ще посочим лесни начини, по които можете да се отървете от космите.

Прахосмукачка

С нея ще можете да изсмучете всички косми. Важно е прахосмукачката да бъде силна и да не се задръства лесно. Също така, добре е филтърът да има голям капацитет и бързо да се почиства. Само така ще можете да премахнете по-голямата част от космите.

За колко дълго време може да оставите кучето си САМО?

Знаем, че не изпитвате удоволствие да оставяте кучето си само вкъщи. Но понякога трябва да се направи (чували ли сте за нещо, наречено ...

Хубаво е да има повече приставки, за да можете да почистите леглото или тапицерията. Най-често това са любимите места на котките и кучетата, които обичат да се излежават и да медитират там.

Редовно ресане

Можете да водите котето или кучето на редовни почистващи процедури, но това трябва да се прави постоянно. Достъпен начин да намалите косопада е ресането. Здравата козина е по-малко податлива косопад, затова е добре да решите поне веднъж дневно.

Хубаво е да си създадете рутина. Сутрин докато пиете кафето си – разрешете и котака. Вечер, пред телевизора, можете да срешете и кучето. Така козината, която е паднала, но седи по него, няма да се намери някъде друга из къщата, а именно в четката.

Ролки или лепенки

10 неща, които трябва да направите преди да си вземете котка вкъщи

Да си вземете котка е чудесно и е хубаво да го направите, когато имате възможност. За едно успешно приятелство обаче, трябва да имате д...

Няма значение как ще ги наречете, но онези кръгли неща, които обират всичко, са наистина много подходящи. С тях бързо ще минете дивана, дрехите и дори самото куче. Безболезнено ще отделите космите от него и всъщност дори може да му хареса повече от ресането.

Хубаво е да имате във всяко едно помещение от тях, тъй като ще можете бързо и лесно да почистите космите, ако ги видите в момента.

Редовно почиствайте техните места

Ако имате кучешка или котешка тоалетна в дома, то е хубаво редовно да я почиствате. Така ще си спестите неприятната миризма за вас и вашият домашен любимец. Козината също съдържа миризма, така че добре да почиствате леглото на любимеца си, ако има такова или пък мястото, където най-много прекарва време.

Ако въпреки всички тези начини за почиствания останат косми, то можете да вземете чифт гумени ръкавици. Намокрете ги и с тях оберете остатъка. След това изплакнете и отново повторете процедурата. Това можете да го правите и с дрехите си, диваните и останалите места, където животните прекарват своето време. Така ще имате чисти дрехи и дом, където да се радвате на своите домашни любимци.

Златна рибка - домашен любимец и силен талисман за финансов късмет

Мнозина са чували за приказката за златната рибка. В действителност златните рибки наистина привличат късмета и ви помагат да станете п...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com