Как да почистим петната от тапетите

2573
Как да почистим петната от тапетите
Снимка: iStock

Вие сте от тези, които имат една или повече стени с тапети у дома? Тогава вече ще сте разбрали, че той не се цапа толкова лесно, колкото си мислите, нито пък изисква толкова сложна поддръжка... С малки изключения обаче. Въпреки това, от време на време е необходимо да почиствате тапета, за да сте сигурни, че той винаги е перфектен. Искате ли да знаете как трябва да го направите?

Това е едно от предпочитаните покрития в последните години, когато става дума за декориране на стени и е логично, защото е декоративно, елегантно и много гъвкаво. Обичаме тапета и искаме да го поставим във всяко пространство. Днес това е възможно благодарение на различните видове, които съществуват. Но какво се случва, когато дойде време за почистване на тапета? Може ли да се направи лесно? Как? С какви продукти? Ето всички отговори.

Почистването на тапета е необходимо да се прави периодично и винаги към тази дейност да се подхожда внимателно. Но ако следвате някои основни препоръки и вземете предпазни мерки, ще го запазите да изглежда нов за дълго време.

Първото нещо, което трябва да направите при почистване на тапети е да премахнете праха от повърхността с помощта на микрофибърни кърпи например, които ще ви помогнат отлично за тази задача. Удобно е да го правите веднъж месечно, но ако имате свободно време - дори и два пъти. Започнете от горната част на стените и продължете надолу, като работите на секции по подреден начин.

Не изхвърляйте остатъците от тапети, ще се изненадате за какво може да се използват

Нови идеи как да използвате остатъците от тапета ще ви помогнат да трансформирате стаята, както и да разкрасите интериора с дизайнерски...

Виниловите тапети, особено ако са в кухня или баня където най-лесно може да се замърсят, се нуждаят от по-задълбочено почистване със сапун и вода и добре изцедена мека гъба. Разтрийте много леко цялата стена и подсушете с кърпа от микрофибър.

За да премахнете петна върху традиционните тапети или нетъкан текстил, най-добре е да опитате гумичка. Ако това решение не е ефективно, можете да опитате с влажна кърпа, като внимавате да не търкате агресивно, защото ще повредите хартията.

Мазни петна могат да се почистят с царевично нишесте или талк на прах. И двата продукта действат по сходен начин, усвоявайки мазнините. Нанесете едно от двете върху петното. Изчакайте 24 часа и след това отстранете продукта внимателно с мека леко навлажнена кърпа.

Ако предпочитате да декорирате стените си с тапети, но сте имали съмнения относно почистването и поддръжката им, сега знаете как да почистите тапета правилно, така че винаги да изглежда като първия ден и да увеличите полезния му живот. Обърнете внимание на нашите съвети и оставете стените на вашия дом да изглеждат ефектно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com