Kак да почистите дивана в дневната сами

1664
Kак да почистите дивана в дневната сами
Снимка: iStock

Диванът, като правило, се превръща в място за приятно общуване за всички членове на домакинството. Те се настаняват на него, за да гледат филми или телевизия, да обсъждат нещо или просто да се отпуснат. Често седят на дивана с напитки или закуски. Също така е любимо място за всичките ни домашни любимци. В резултат на това между възглавниците и в сгъвките се задържат множество трохи, малки отпадъци, животински косми, а по седалката се появяват дори неприятни и упорити петна. Вероятно отдавна криете подобни лекета по скъпия си диван без да знаете, че можете да поемете контрола над тях.

Вече зназете, че можете сами да почистите дивана си до блясък. За да направите това, просто следвайте следните инструкции, препоръчани от експерти:

  • Някои производители на мебели посочват на етикетите кои продукти и методи за почистване са безопасни за конкретната тапицерия. Ако няма такова описание, всяко действие трябва да се тества в зона, която е скрита от погледа.
  • Преди всичко, трябва да загреете с пара дивана, подчертават експерти. За да направите това, използвайте ръчна парна машина за дрехи или ютия с такава функция. Парата трябва да проникне в тъканта, но е по-добре да не докосвате тапицерията с ютия. Ако не разполагате с нужното оборудване в къщата, можете да преминете направо към следващата стъпка.
  • Диванът трябва да се почисти с прахосмукачка с мебелна дюза. Ако се разгъва или седалката му е подвижна, трябва да съберете праха и отпадъците, мкоито са се събрали вътре. Важно е да вървите с приставката плътно по шевовете, по гарнитурата и около копчетата или връзките, ако има такива.
  • Ако по дивана има петна и при проверка на незабележимо място допълнителни петна не са се появили по тапицерията и цветът не е избледнял, замърсените места се третират с течен почистващ препарат за тъкани. Трябва да следвате инструкциите на опаковката. От домашните средства използвайте разтвор от ¼ ч.л. гел за миене на съдове и чаша топла вода. Когато нанасяте продукта, опитайте се да не намокрите пълнителя на дивана.
  • Накрая диванът може да се третира със спрей за дезинфекция на тъкани. Това ще помогне да се отървете от бактериите и миризмата.

5 начина как да поддържаме диван от естествена кожа

Ако имате диван от естествена кожа или пък планирате да си вземете като цяло мебели от кожа, то е хубаво да знаете как да ги поддържате...

Ето че премахването на едно петно не е толкова сложна процедура и нямате оправдание да не го отстраните в момента, в който се е появило.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com