Как да поддържате фигурата си, ако работите на бюро?

1413
Как да поддържате фигурата си, ако работите на бюро?
Снимка: iStock/Guliver

Движението е ключова част от поддържането на здравето и фигурата. Работата на бюро по 8 и повече часа на ден води до ограничена възможност за физическа дейност, ниска двигателна активност по време на дългия работен ден, натрупване на килограми и здравословни проблеми. Смятате, че движението е невъзможно и лукс за работещите на бюро? Грешите. Може да поддържате тънка талия и здрав дух в здраво тяло с нашите лесни съвети.

1.       Използвайте пътя до работното място за спорт. Ако работите на разстояние, позволяващо да вървите пеша от дома до работното място, направете го. Така ще извървите необходимите стъпки на ден, важни за поддържане на фигурата и съхраняване на здравето. Ако използвате градски транспорт, слизайте няколко спирки по-рано, за да повървите пеша. В случай на транспорт със собствен автомобил е по-сложно, но решение има – заменете колата с колело, отделете 15 минути преди работа за разходка в близък парк или просто обиколете улиците около дома ви. Движете се бързо и енергично, не е нужно да тичате, но бързото ходене е препоръчително.

Направете тези пет неща, за да се отърсите от позата на „намръщения“ шеф

Работата с нацупени и мрачни шефове може да бъде наистина болезнена. Когато шефът по цял ден се шляе с навъсен поглед, негативното наст...

2.       В течение на работния ден правете кратки почивки. 10 минути на час и половина са достатъчни. Но не ги използвайте за кафе и цигара в седнало положение. Разходете се и се раздвижете. Ако нямате право да напускате офиса, движението в него също е решение. Намерете усамотено място и клякайте минута-две. Раздвижете и врата, и рамената, които страдат от позата при работа на бюро и пред компютъра. Не пропускайте и гимнастика за очите. Преместете погледа в далечината, после погледнете близък предмет и отново в далечен. Това ще позволи да облекчите умората в очите.

3.       Използвайте обедната почивка, за да се движите. Намерете място за обяд, което е на 10-тина минути от офиса ви и вървете до там. Не се лишавайте от почивката си, дори да имате много работа. Тя е важна за спокойствието на ума ви и здравето на тялото.

4.       Използвайте всеки възможен момент, за да се движите. Правете го в офиса, докато говорите по телефона или когато се налага да общувате с колеги от други отдели. Разходете се до тях вместо да им изпращате мейли. Ако може да свършите дадена дейност прави, а не седнали – направете го. Употребата на всеки момент за физическа активност е съществен.

5.       Задължително намирайте време за спорт поне два дни седмично. Изберете такъв, който ще практикувате с удоволствие, за да не пропускате тренировка. Танцувайте, плувайте, посещавайте курсове за йога на открито – не е задължително да е свързан с фитнес. Колкото по-голямо удоволствие ви доставя, толкова по-добър ще е резултатът, тъй като ще го практикувате системно и с отдаденост.

20 хитри и лесни начина за здравословен живот, без да се лишаваме от нищо

Всеки иска да има хубава фигура, но много хора свързват това с лишение и прекалено строга диета. Това не е така, можете да се храните н...

6.       Не споделяйте уикенда с дивана в компанията на бързи въглехидрати и телевизор. Използвайте свободното време за двигателна активност, разходки сред природата, планинарство и спорт. Така ще съумеете да наваксате пропуските през работната седмица и да минимизирате щетите от работата дълги часове в седнало положение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com