Как да постигнем устойчива промяна в дома си?

908
Как да постигнем устойчива промяна в дома си?
Снимка: Pixabay.com

За да направите устойчива промяна в дома си, направете минималистична промяна в ума си

За да практикувате мисленето, което ще ви помогне да изградите навици за устойчиво ежедневие, насърчавам да изпробвате минималистичен начин на живот. Той се подравнява добре с живота с нулев отпадък и устойчивото развитие, защото позволява да останете верни на ценностите, спестява време и пари, а също така намалява вредните въздействия върху околната среда. Тъй като притежаването на само това, от което се нуждаете, е устойчиво, аз инвестирам във висококачествени продукти, които издържат по-дълго, за да се избегнат загубите.

Тъй като притежаването на само това, от което се нуждаете, е устойчиво, аз инвестирам във висококачествени продукти, които издържат по-дълго.

Открих също, че поддържането на устойчиви марки премахва всякакви предположения от фокусирането върху ценностите ми и създаването на здравословни навици. Твърде често обаче приемането на минималистичен начин на живот или такъв, съобразен с намерението, насочено към устойчивостта, се свързва с идеята да се откажете от начина на живот, който обичате. Всъщност инвестирането в продукти от компании, които споделят вашите екологични идеали, ви дава обратната ситуация.

Също така насърчавам жизнено пространство за вашия дом без претрупване.

И за да бъде ясно, култивирането на дом без бъркотии не завършва с почистването им веднъж. За да премахнете ефективно бъркотията, може да се наложи да промените организационното си мислене и да създадете навици. Например, можете да премахнете чекмеджето „затрупано“, като решите, че всичко във вашия дом трябва да има определено място. Или можете да се ангажирате да приберете дрехите си веднага щом изперете, така че да нямате вероятност да объркате дрехите и да почувствате нужда да купувате нови.

В крайна сметка, колкото по-малко притежавате, толкова по-организиран и функционален ще бъде вашият дом. След като влезете в тези нови навици и ги спазвате всеки ден, времето, необходимо ежедневно, за да поддържате дома си без претрупване, ще бъде минимално.

В допълнение към култивирането на минималистично пространство без претрупване, което ще улесни по-добре устойчивите навици у дома, прости промени на навиците ни могат да помогнат на планетата. Забравете найлоновите торбички и използвайте такива от плат. Забравете бутилираната в пластмасови бутилки вода и си купете такава за многократна употреба.

Едно полезно и широко правило, за да започнете, е да пазарувате екологично чисти продукти вместо продукти за еднократна употреба. Продуктите за многократна употреба са създадени да издържат и също така са предназначени да поддържат вас и вашия дом здрави, което повечето продукти за еднократна употреба не могат да претендират. Ето някои промени, които можете да направите днес:

  • Сменете пластмасовите сламки с такива за многократна употреба.
  • Преминете към безхартиено таксуване за сметки, за да спестите хартия.
  • Разменете хартиените кърпи за кърпи за многократна употреба.

Практикуването на минималистично мислене и предприемането на стъпки за извършване на значителни промени в навиците, ще ви позволи да  поддържате здравето на планетата и да живеете по-добре.

Източник: wellandgood.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com