Как да предпазим жилището си от крадците, докато сме в отпуска

4698
Как да предпазим жилището си от крадците, докато сме в отпуска
Снимка: Getty Images / Guliver

Лятото е времето, в което доста хора тръгват някъде на почивка и оставят дома си празен. Но това крие голям риск за посещение от неприятни неканени гости, които могат да оберат жилището им. Крадците се активизират и предварително дебнат кога някой собственик на къща или апартамент изнася багажа си. Той знае, че домът ще остане празен дълго време и ако няма надеждна защита може лесно да проникне в него.

Затова, когато предприемате дълги почивки и пътувания, трябва да бъдете особено внимателни, за да не се окажете обрани от апашите. Ако имате ценности, пари, бижута или други скъпоструващи вещи е добре да се опитате да ги предпазите от набезите на престъпниците. Експерт съветва кои са най-добрите методи да спасите вашите ценности от хитрите и изобретателни крадци.

Имайте предвид, че един крадец може да намери в дома ви абсолютно всичко. Въпреки, че си мислите, че сте скрили нещата си на сигурно място, крадците притежават изключителна бързина в намирането на ценностите. Те ровят дори там, където най-малко очаквате и където често пъти сте скрили някоя ценна вещ. Няма да успеете да ги надхитрите, ако ги сложите под леглото, под дюшека, в някой забутан рафт, скрити под дрехите или на подобни места. Те ще имат достатъчно време да поровят, докато открият това, което искат. Един крадец познава много добре човешката психология и често пъти намира вашите импровизирани скривалища.

Затова, когато тръгвате на дълъг път, е най-добре да преместите скъпоценните си предмети на място, където има хора, в банков трезор или добре охраняван апартамент.

Когато крадецът знае, че собствениците на жилището отсъстват, той има страшно много време да претърсва, защото е наясно, че вероятността някой да се завърне е нищожна. Той внимателно е проучил какви хора посещават жилището и изненади са малко вероятни. Следователно, той има достатъчно време да изрови ценностите, които собствениците си мислят, че са ги скрили на сигурно място.

Никога не трябва да мислим, че сме по-хитри от един крадец. В крайна сметка това е неговата професия и той е обирал много пъти всякакви апартаменти и къщи.

Като съвет експертите съветват няколко неща, ако искаме домът ни да е по-защитен и сигурен.

1. Сложете си сигнално-охранителна техника. В повечето случаи спира крадците, като случаите на набези и обезвреждане са пренебрежимо малко. А пък и след задействане на алармата крадецът няма много време и може да вземе само нещо, което е на видимо място.

2.  Поставете си хубава блиндирана външна врата. До известна степен помага, но крадците винаги могат да я отворят. Въпросът е колко време ще им отнеме това и дали ще им се занимава да го правят. Все пак сте една идея по-защитени.

3. Преместете ценностите си на друго място - банка, приятел, роднина.

4. Застраховайте скъпоструващите си предмети.

5. Не пишете в социалните мрежи, че заминавате и не се хвалете на всякакви хора за това.

6. Оставете някой роднина да спи в дома ви, докато ви няма.

Спазвайки тези простички съвети, вие ще сте една идея по-спокойни за вашите ценни предмети и ще заминете без притеснения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com