Как да премахнете херпеса незабавно

16752
Как да премахнете херпеса незабавно
Снимка: iStock

Херпесът е досаден, когато и да се появи върху устните ви, а понякога е истинско бедствие. Ако считате, че е повод за тревога и изтрива усмивката ви, действайте, за да го премахнете преди 12-ия час. Различни домашни рецепти и трикове ще помогнат, ако не да изчезне напълно, то поне да облекчите паренето и болката, да намалите отока и зачервяването и да може да прекарате пълноценен празник без притеснения.

Херпесът е инфекция, която се причинява от вирус – херпес симплекс. Средство, насочено към лечението му, което да е напълно ефективно, не е известно, но на пазара са налични гелове и кремове, които влияят върху вируса и помагат за намаляване на херпеса и лечението му много бързо. В най-добрият случай ще имате противовирусните лекарства с ацикловир, които ще ви помогнат да се справите с херпеса при добър късмет за ден. Ако нямате подобен крем под ръка, може да разчитате на народната медицина да ви помогне.

Kак бързо да излекуваме херпес на устните

Есента и зимата са периодите на настинки и можете да хванете херпес за нула време. Вятърът духа, появява се хрема и вече усещате изтръп...

Студен или горещ компрес

И двата вида компреси облекчават подуването и неприятното усещане върху устните ви. Студеният се прилага като увиете кубче лед в кърпа и го придържате върху херпеса. Не прилагайте лед директно върху кожата, тъй като това може да причини увреждания. Американската академия по офталмология сочи хладните компреси за полезни и ефикасни и при очен херпес, тъй като облекчават болката, подуването и възпаленият в околоочната област, породени от херпеса. Топлият компрес се прави със затоплена кърпа.

Медът от канука – ефективен, колкото крем

Проучване от 2019 година сочи меда като средство за лечение на орални херпеси ефективно, колкото и антивирусните препарати. Имайте предвид, че изследването е правено не с какъв да е вид мед, а с именно мед от канука и не е известно останалите видове имат ли същия оздравителен ефект.

Чесън

Прости и лесни начини за справяне с херпесите

Херпесът, който се появява на устните и около тях, е причинен от вируса тип 1. Веднъж заразени - ние сме носители на вируса до края на ...

Проучванията сочат това старо и използвано от хилядолетия в народната медицина средство като ефективно и при вирусна инфекция от тип HSV, каквито всъщност са херпесните инфекции. Свойството и действието му се дължат на алицина – съединение в чесъна. Действайте внимателно обаче, тъй като има кожи, които са чувствителни към чесъна и самият той може да причини парене и изгаряне. Преустановете употребата и измийте щателно, ако усетите дразнене по време на приложението на скилидка разрязан чесън върху херпеса.

Витамин Д

Ценният слънчев витамин се грижи за имунната система и за преодоляване на всякакви инфекции, като е известно и полезното му действие при Ковид-19. Не е учудващо, че помага и при херпесни инфекции. Ниските нива на витамина в тялото са предпоставка за по-лесно заразяване с херпес и за по-дългото му оставяне върху устните. Съществуват и текущи изследвания за антивирусните свойства на витамин С. Ретроспективните проучвания показват, че оралният витамин С в комбинация с антивирусно лечение може да намали повторната поява на херпес симплекс.

Мента

Отвара от мента, сварена и изстудена,оказва заздравяващо действие, облекчава отока и зачервяването и помага да намалите видимостта на херпеса.

Не яжте тези храни, ако имате херпес!

Болезнен, досаден и упорит, херпесът винаги се появява в най-неподходящите моменти и е способен да съсипе следващите няколко дни от жив...

Невен

Невенът е известен със свойствата си и с това, че ефективно повлиява всякакви кожни рани и раздразнения. Това важи и при херпеси. Смесете 1 част сух цвят от невен с 10 части зехтин и нанасяйте само върху херпеса, с клечки за уши например, на всеки два часа.

Статията има само информативен характер, не замества лекарска консултация и прилагането на рецептите е на отговорност на читателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тренировките на 50 ще ви помогнат да компенсирате липсата на спорт в младостта

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот на една домакиня

Възможно ли е наистина да отслабнете в парна баня и как да го направите

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com