Как да се отървем от бръчките около устата?

4513
Как да се отървем от бръчките около устата?
Снимка: iStock/Guliver

Възрастта е просто цифри, а линиите върху лицето ви са резултат от опита и преживяванията, от усмивките и сълзите, от всяка емоция, която сте изживели. Всичко това обаче далеч не означава да не се грижите за себе си. Остарявайте като катедрала, ставаща все по-ценна и красива с годините, все по-привличаща и примамлива. Ако знаете какви са причините кожата да се сбръчква и как да се грижите за нея, ще съумеете да го постигнете.

Сред най-честите проблеми, свързани с годинките, изписани върху лицето ви, са фините линии около очите и устните, както и дълбоките резки върху челото. Това са местата, където най-често правим мимики и естествено времето оставя следа първо върху тях. Повдигането на веждите, гримасите, смехът, пиенето със сламка, притварянето на очите, когато слънцето флиртува с тях и ги заслепява, пушенето и по-скоро самата смукателна дейност, която се извършва при дръпване от цигарата, неминуемо оказват неблагоприятно влияние върху кожата на лицето ви и водят до образуване на издайническите белези на възрастта.

Как да загладим околоочния контур и как да се отървем от бръчките около устата са два от най-често задаваните въпроси от дамите, които натрупват годинки. Признаваме, че не е лесно – изискване се дисциплина, грижа, постоянство или пък нови и модерни метди, но не е и невъзможно. Нека пробваме, като си поговорим за светкавичните резултати и новостите в грижата за младостта и кожата.

Всяка бръчка разкрива определен здравословен проблем

Причини за образуване на бръчки

Освен мимиките сред най-честите причини за поява на бръчки преждевременно са:

-          Прекаляване със слънчевите лъчи. Слънцето води до ускорено и ранно стареене на кожата. Щетите може да минимизирате с употребата на слънцезащитен продукт в ежедневието, на плажа и дори по време на работа, както и с правилния избор на продукти за грижа за кожата – рутинна и след излагане на слънце. Всичко това обаче не може да тушира и заличи изцяло вредата на слънчевите лъчи и да неутрализира свободните радикали напълно. За млада кожа стойте на сянка и забравете за тъмния тен днес, той означава да търсите информация утре как да се отървем от бръчките около устата.

-          Неправилно хранене. Прекомерната консумация на захар и въглехидрати води до преждевременно стареене. Ако искате да съхраните кожата си максимално дълго гладка, просто подбирайте полезна и здравословна храна, богата на витамини, минерали и ценни за кожата вещества.

-          Хормонални проблеми. Ранната менопауза води до по-ранни бръчки. Колагенът може да помогне, консултирайте се със специалист. Доверете се на новостите в това отношение, те помагат.

-          Спането с грим и неправилният избор на козметика са сред основните грехове към кожата и причини да не сте доволни и щастливи от момичето, което ви гледа в огледалото.

-          Рязкото отслабване или рязкото напълняване води до разтягане на кожата и разрушаване на колагена и еластина и също се образуват по-лесно бръчки.

-          Вредните навици също помагат годините да изпъкнат на лицето ви по-рано – недоспиване, липса на движение и чист въздух, градско замърсяване, осъмване през компютъра или екрана на телефона, синята светлина от устройствата, прекаляване с алкохол и вредни храни, тютюнопушенето, модерният начин на живот – всичко това води до преждевременно стареене на кожата.

Късно е за превенция и вече се чудите как да се отървем от бръчките около устата? Лесни съвети, свързани с модерните подходи и методи, ще ви помогнат да върнете календара и да се насладите на по-свежа и млада кожа, въпреки че сте натрупали годинки.

Как да се справим с бръчките между веждите?

Как да се отървем от бръчките около устата?

Бръчките на устните са част от естествения процес на стареене, но навици като тютюнопушене и излагане на слънце могат да създадат по-дълбоки бръчки в сравнително ранна възраст, което е нежелателно и притеснително за дамите. Не е случайно, че тези бръчки се наричат още линии на пушачите.

Всмукването от цигарата, дръпването, повторено десетки пъти на ден само за изпушването на една цигара, води именно до тези бръчки и често е в основата на появата им. Тези бръчки, характерни за дамите над 40-годишна възраст, се наблюдават по-рано при пушачите. Вредните навици, съчетани със загубата на колаген, еластин и протеини, причинени от напредване на възрастта, водят до отчетливи неприятни бръчки около устата. Подобно вредно въздействие има и консумацията на алкохол, пиенето със сламка, неправилната грижа за кожата около устата.

Освен превенцията и освен старите методи, които до болка познавате – кремове, маски, серуми и прочие, които обаче имат спорен резултат и изискват и постоянство, и търпение, и време, и избор на най-добрата за вас лично козметика, има и съвременни, които бързо, почти мигновено ще изтрият десетилетие от лицето ви. Съвременните процедури изглаждат бръчките само с една инжекция и изтриват като с гума доста от годините ви. Сред модерните методи, които отговарят на въпроса как да се отървем от бръчките около устата са:

  • инжекции с ботулинов токсин,
  • химически пилинг,
  • дермабразио,
  • лазер,
  • филъри,   
  • богата на тромбоцити плазма.

Ако откриете „вашия“ специалист и ако той разбира от работата си, може да заличите бръчките не само около устата, но и по лицето си и да върнете календара назад с години – 10 или дори повече. Внимавайте обаче при избора на изпълнител. Това са инжекции, не е кремче или маска, избирайте дерматолог и се доверявайте само на професионалисти с доказано образование, опит и отношение към пациента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com