Как да запазим кожата си млада

1040
Как да запазим кожата си млада
Снимка: Thinkstock

Всяка една жена иска да запази кожата си млада, но процесът по остаряването е просто неизбежен. Все пак, с подходящата грижа може да запазите своята свежест и да се погрижите за кожата си. Дехидратацията и образуването на бръчките са естествени следствия от това, но са неизбежни последствия от остаряването. Кожата ни постоянно се възобновява, но тази способност във възрастта се забавя. Молекулите, които отговарят за това – колаген и еластин, с времето започват да се втвърдяват. Водата също започва да се губи. Резултатът от това е, че кожата започва да става суха, появяват се бръчки и пигментация.

Два са факторите, които влияят на стареенето - вътрешни (ендогенни) и външни (екзогенни). Вътрешните фактори се обуславят от генетиката. Външните се характеризират с влиянието на околната среда и влиянието на вредните слънчеви лъчи. Те произвеждат свободни радикали, а именно те отговарят за стареенето на кожата и загубата на еластичността. Им разнообразни източници за тях – тютюнопушене, вредни лъчи, някои лекарства и като цяло нездравословния начин на живот.

Пролетна свежест за кожата

Зимата вече си отива, както и нейното влияние върху кожата. Пролетните лъчи обаче не са толкова безобидни и могат да нанесат своята вре...

Да, няма как да избегнете стареенето, но все пак можете да го забавите. Това се случва като използвате подходяща козметика против бръчки и хидратация. Козметиката ще ви помогне да заличите и вече съществуващи бръчки или поне малко да намалите тяхната видимост.

Най-общо казано този вид козметика действа върху дермата и колагенът, който се намира в нея. Стимулира фибробластите (клетките, които ги произвеждат) и се бори със свободните радикали, които вече споменахме. Основните състави са: витамините, основните мастни киселини, ензимните продукти и хидратиращите полимери. Единственият проблем е, че трудно проникват във външния слой кожа. Затова и в тях се добавят различни мазнини, които помагат за по-лесното усвояване.

Хубаво е да си вземете комплект за цялостна грижа на лицето. Козметиката в него ще изглади кожата мигновено, ще я подхрани и ще заличи бръчките. Много често те са обогатени с витамини, което допълнително допринася за добрия външен вид на кожата ви. Също така, те действат на всички видове бръчки, независимо от етапа им на възстановяване.

Другата част от ежедневната грижа трябва да бъдат дневните и нощни кремове. Дневният ще защити кожата от вредните слънчеви лъчи, ще повлияе на стреса и свободните радикали. Нощният крем от друга страна ще помогне за хидратацията на кожата и ще я подхрани допълнително.

Как се разпознава възрастта на кожата

Има три основни етапа на възрастта на кожата: ранен, среден и късен. Ако можете умело да разпознаете нейния етап, то ще приложите и пра...

През летните месеци можете да включите серум или гел. През този период кожата е склонна към омазняване, заради високите температури. Затова е добре да изберете хидратираща формула, която лесно да попие, но и да не утежнява кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои са най-милите думи, които иска да чуе всяка майка?

Любимо стихотворение от Димчо Дебелянов

Любовен съвет за всяка зодия за 28 май 2024

Таро хороскоп за 28 май 2024

"Символ на вярата" - всеки истински християнин трябва да го прочете

"Ефектът на помощника" или как храната ни прави по-щастливи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 май /валутен калкулатор/

Как да се справим с безпричинното лошо настроение?

Девет изречения, които най-добре описват екстровертите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com