Как Facebook може да помогне на кариерата ви

13386
Как Facebook може да помогне на кариерата ви

Ето една добра новина: Facebook не е само заплаха за репутацията ви. Наистина, съществува опасността да изпаднете в неудобно положение, ако ваши не особено приемливи снимки станат публично достояние. От друга страна обаче, можете да използвате платформата и за да напреднете в кариерата.

И защо не? След като потребителите на социалната мрежа вече надминаха 1 млрд., шансът вашите настоящи или бъдещи работодатели да са сред тях, е доста солиден. University of Phoenix представя пет съвета как да използвате Facebook в свой плюс.

Кристиано Роналдо е най-популярен във Facebook

Асът на „Реал Мадрид” Кристиано Роналдо е най-харасваният спортист във Facebook с 51,8 млн. "лайкове", съобщи БГНЕС. Рейтин...

Използвайте абонамента за новини

Ако смятате да използвате Facebook, за да напреднете в кариерата, теглете ясна черта между личния и професионалния си живот, предупреждава Нолада Ношимо, съосновател на компанията за дигитални и социални комуникации [B]cause Media. Ношимо съветва да използвате опцията за абонамент за новини и да изберете тип професионално съдържание, което всеки да може да види.

Използвайте групите, за да се свържете с колеги

Тъй като групите във Facebook се определят по интереси, те са прекрасен начин да пресеете милионите потребители и да се свържете само с тези, които могат да подпомогнат кариерата ви. Трябва ви само едно търсене по ключова дума, например „финансист”, и после изберете групата, която звучи най-обещаващо.

Facebook пуска собствена търсачка

Социалната мрежа Facebook пуска търсачка, позволяваща да се намира по-ефективно съдържание в социалната мрежа, съобщи Марк Цукерберг. ...

Прочетете и останалите съвети в нашия женски сайт iWoman.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com