Как можете да спестите пари за ремонт?

3127
Как можете да спестите пари за ремонт?
Снимка: iStock

Въпросът за спестяване на пари при ремонт тревожи мнозина. Как да намалим разходите и да не забавяме сроковете за изпълнение?

1. Проект

За да може ремонтът да протече бързо и без напрежение, е препоръчително да се определят местоположението и размерите на мебелите, ВИК оборудване, връзките на контактите и ключовете, като се вземат предвид всички електрически уреди и осветление. Сами или с дизайнер трябва да изчислите и изберете всички необходими материали, както и да съставите „карта на проекта“, за да не надхвърлите бюджета и сроковете и да изберете предварително изпълнители.

2. Материали

Имайки ясен списък в ръка, можете да направите поръчка на едро, да получите отстъпка от доставчика и да спестите от транспортни разходи и товарачни услуги. Често има промоции за остатъчни стоки и миналогодишни колекции, но е важно да се следи срокът на годност и липсата на дефекти.

5 съвета как да спестите хиляди левове за ремонт

3. Модерен интериор

Изравняването на тавани и стени заема лъвския дял от бюджета, това е един от най-фундаменталните разходи за ремонт. За да спестите пари на този етап, можете да използвате повърхности без изравняване, като ги покриете с матов лак, покриете ги със стъкло, текстил или ги подчертаете с релефни текстури.

4. Тавани

Опънатите матови тавани са визуално подобни на боядисаните гипсокартонени плоскости, но времето за монтаж и парите ще бъдат много по-малко. Отказът от скрити корнизи, нива, декоративни елементи, намаляването на броя на лампите също ще намали колоната на разходите.

5. ВиК

Всички груби и завършени водопроводни инсталации, разбира се, трябва да бъдат с високо качество, за да се избегнат неизправности и течове. Ако бюджетът е ограничен, тогава търсете алтернативен вариант на модерните решения.

6. Строителни материали

До 30% от бюджета може да бъде спестен при покрития, например, когато се използват тапети без корекция, боя или декоративна мазилка по стените. На пазара има много аналози на скъпи вносни артикули, които не са по-ниски по качество.

6 практични съвета за спестяване на пари за ремонт на малък апартамент

7. Зониране

За да разделите пространството на функционални зони, не е необходимо да използвате стандартния метод с плътни прегради. Алтернативни решения в интериорния дизайн са различни стъклени и дървени прегради, рафтове, платнени завеси, зониране с помощта на цвят и осветление.

8. Кухня

Един от най-скъпите елементи в интериора са кухненските шкафове. За да намалите цената му, можете да промените конфигурацията директно от ъглова или U-образна, да намалите броя на вратичките и дръжките.

9. Мебели

Използваните мебели могат да се превърнат в акцент в пространството. С помощта на възстановяване или модификация с импровизирани средства, продуктът не само ще има втори живот, но обектът ще подчертае своята индивидуалност и участие в историята.

10. Местни производители

Това се отнася не само за строителните материали, но и за мебели, уреди, осветление, декор и т.н. За да спестите пари, се препоръчва да изучавате пазари и да се възползвате от бонус програми.

11. Свойства на къщата

В нова сграда през първите няколко години е по-добре да се въздържате от големи интервенции, тъй като свиването на къщата и активната дейност на съседите могат да съсипят всеки ремонт

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com