Как повторното боядисване на косата да сработи?

4930
Как повторното боядисване на косата да сработи?
Снимка: iStock

Много жени периодично имат желание да променят радикално цвета на косата си. Но при пребоядисването у дома често възникват неприятни изненади поради качеството на боята и цвета. За да не развалите къдриците си и да получите желания резултат, трябва да се придържате към определени правила за боядисване на косата в различен цвят.

В какви случаи е необходимо да боядисвате косата си?

Причините за промяна на цвета на косата могат да бъдат много различни. На първо място, такава процедура ще се изисква след неуспешно предишно оцветяване.

Някои брюнетки и жени с кафяви коси прибягват до промяна на нюанса на по-светъл поради появата на голямо количество сива коса, което изисква често боядисване в корените.

Повторно оцветяване и възможни последствия

Много любители на експериментите са имали неуспешен опит с боядисване на косата. Проблеми като зелен оттенък, жълти корени или твърде тъмен цвят трябва да се коригират чрез повторно боядисване.

Важно! Честото повторно боядисване може да доведе до суха и чуплива коса, затова се препоръчва повторно боядисване не по-рано от две до три седмици.

Боядисване косата - на колко време да се прави

За да не се налага да криете своята прическа, можете да използвате следните съвети:

Отнема известно време, докато боята проникне в кутикулата на косъма. Ето защо, ако веднага след неуспешно боядисване изплакнете добре косата си 3-4 пъти, можете да се отървете от нежелания нюанс.

За да увеличите ефективността на процеса на измиване, се препоръчва да смесите шампоана с щипка сода за хляб или да използвате лечебни шампоани против пърхот.

Днес в продажба се предлагат специални препарати за премахване на боя, достъпът до които преди беше достъпен само за фризьори. Такива продукти ще ви позволят лесно да измиете неуспешен цвят. Трябва обаче да се има предвид, че те имат и отрицателен ефект върху здравето на косата.

Как да боядисаме руса коса?

Процесът на изсветляване частично унищожава структурата на косата, поради което тя не задържа добре цвета. Следователно, за да преминете от руса към естествен цвят, ще трябва да боядисате косата си няколко пъти. Също така е необходимо да се има предвид, че ярките цветове се измиват по-бързо от тъмните, така че е препоръчително да изберете боя с един тон по-тъмен от желания.

Боядисването от русо във всякакви други цветове трябва да се извършва с бои без амоняк, за да се избегне допълнително увреждане на изрусената коса. Подготвихме за вас преглед на популярни безамонячни бои за коса.

Защо косата ми става зелена, синя или червена след боядисване?

Много собственици на светли къдрици, когато се опитват да ги боядисат пепеляво или светлокафяво, завършват със зелени, лилави или червеникави нюанси. Това се дължи на наличието на пигменти в някои бои.

Когато избирате боя, трябва да обърнете внимание на маркировките: първото число показва основния тон, а числото, следващо първото след точката или фракцията, е допълнителните пигменти. Така че, ако след числото, показващо основния тон, има число 4, тогава багрилото има оранжев или меден пигмент. Числото 6 показва наличието на лилав пигмент, 5 - червен или огнен, 3 - жълт или златист.

Използването на 9-12% окислител у дома често води до влошаване на структурата на косата и жълт цвят. Когато се опитате да го пребоядисате в пепеляво, в крайна сметка ще получите зелен оттенък. Това е така, защото пепелните бои съдържат син пигмент, който става зелен на жълта коса.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

За да получите желания резултат при пребоядисване на светли цветове, най-добре е да се свържете с професионален фризьор.

Съвет. Ако все пак решите да извършите процеса на боядисване сами, тогава не забравяйте да направите тестово боядисване на кичур, избрана от страната на врата. Когато купувате боя, не забравяйте внимателно да проучите етикета за наличието на оцветяващи пигменти.

Как да боядисвате тъмна коса?

За да променят радикално цвета, собствениците на тъмна коса трябва първо да я обезцветят и след това да я боядисат до желания тон.

За да се отървете от тъмния цвят, трябва да изрусите косата си няколко пъти - не повече от 4 тона наведнъж. Провеждането на такива процедури у дома е изпълнено с непредвидими последици, особено в случаите на преход към блондинка.

За да не изгорите косата си, трябва да използвате изсветлители, като стриктно следвате инструкциите. Въпреки това е по-добре да поверите такава процедура на опитен майстор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com