X
 
 

Как щеше да изглежда сериалът "Чернобил", ако беше правен от руснаци

Първи епизод:

Звучи "Калинка". Показват град Припят - едно излкючително ведро и спокойно място, където хората вървят по улиците, пеят, танцуват, а усмивките им не слизат от лицата. Действието се измества към луксозен апартамент, където пожарникарят Василий Игнатенко живее с жена си в разкош. Тя припявайки си "Калинка, калинка, калинка моя!

Сериалът за Чернобил - от "ок" до "другарю" в контекста на съветската реалност

Един от големите плюсове на вдигналия много шум американски сериал "Чернобил" е неговата автентичност при възпроизвеждането на съветска...

В саду ягода малинка, малинка моя!" забелязва през прозореца, че атомната централа в Чернобил гори. Усмихва се в задоволство и буди съпругa си с думите "Ние служим на Съветския Съюз!". Козирува кокетно, докато той весел става от сън и с танцова стъпка поема към служебните си задължения. Вместо сирени, пожарните се движат с високоговорители, откъдето звучат руски маршове. Хората въодушевени излизат от домовете си и цитират на висок глас комунистически лозунги. След, което се събират на "моста на смъртта" под звуците на "Смуглянка".

В близък кадър се вижда едно семейство, което пее "Станем над рекою зорьки летние встречать!". Във финалната сцена от първи епизод, на тайно събрание се обсъждат ползите от инцидента. Пие се водка и се танцува казачок. Горбачов изпраща поздравителна телеграма до министъра на енергетиката. Край на първи епизод.

Втори епизод:

Отново жизнерадостна атмосфера в град Припят под звуците на "Свещенная Война". Горбачов е свикал заседание на което се говори за инцидента в Чернобил като дело на американски шпиони. Всички единодушно се съгласяват, че този инцидент ще обедини народите от Съветския Съюз. Единствено някакъв ядрен физик на име Валери Легасов, който очевидно е прекалил с водката, бива изведен от залата заради неадекватното си поведение.

Съдбата на Валери Легасов - мъжът, разследвал аварията в Чернобил

Съветският ядрен физик Валери Легасов ръководи комисията, която разследва катастрофата в Чернобил. Той е привърженик на прозрачността и...

Дават му аспирин и заедно със зам. председателя на министерски съвет Борис Шчербина заминават към мястото на инцидента, за да разследват защо някои пожарникари позачервили се от топлината, отказват да продължат изпълнението на служебния си дълг и симулират лъчева болест. Междувременно други западни шпиони внедрени в Беларуския Институт по Ядрена Енергетика стартират анти-комунистическа пропаганда и се опитват да всеят паника в обществото, чрез дезинформация. Техни агенти в Припят се представят за съпруги на пожарникарите.

Жените-шпиони атакуват болницата отвън, докато техните колеги внедрени в пожарна безопасност всяват безредици вътре и се събличат голи. За да се избегнат безредици и да се потуши пожарът от дезинеформация, в Припят се изпращат специално обучени милиционери, които извеждат всички от луксозните им жилища, докато артисти от Болшой Театър забавляват гражданите с опера и балет. Започва разследване, което да изясни самоличността на тези капиталистически шпиони, опитващи се да унищожат комунистическите идеали за щастие на цялото човечество.

Във финалната сцена служители на атомната централа в Чернобил се сбиват, защото всички искат да влязат и да решат техническият проблем, а са нужни само трима. "Служим на Съветския Съюз" екзалтирано крещят онези, които са избрани да влязат в подземието под реактора. Отказват премиите си и предлагат да заплатят с лични средства за привилегията, която им е оказана. Край на втори епизод.

КАК ЩЯХА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ОСТАНАЛИТЕ ТРИ ЕПИЗОДА НАУЧЕТЕ В SOFIALIVE.BG!

Русия отвръща на удара: Как изглежда нейният вариант на сериала за Чернобил (ВИДЕО)

Нямаше  как руснаците да не отвърнат на "удара", представяйки своя версия, посветена на Чернобил. В случая, обаче е замесено ЦРУ, ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 8 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Не ми говорете,че Руснаците са злите...Кой бомбардира Югославия? Кой предизвика Кубинската криза? Я американофилите да отговорят...
 • ciklop50 6.1 ciklop50 преди 3 месеца Профил на трол?
  Кой те направи такъв прорушняшки посерко?
  : 2 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Кой малоумен соросоид е написал тази статия??? И колко гроша е взел за нея? Десетки години по-късно много гении се намериха да пишат по въпроса. България се напълни с негодници и простаци!!!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  оредните актуални дивотии. Научна фантастика! Много тендециозно написана статия. Руснаците трябва сега да снимат филм за,, Фокушима-1" как точно 14 дни,, големите експерти "от Япония и САЩ се чудят и умуват да овладеят аварията която междувременно изхвърля радиация в Атмосферата.
 • Русонефил 4.1 Русонефил преди 5 месеца Профил на трол?
  Да направят. Ама не могат. Освен това какво ме засяга Фукушима. Да не ме е валял радиационен дъжд от там. Вие русофилите не можете да разберете, че проблемът не е технически, а морален. При аварията във Фукушима никой не се опипваше да крие от хората какво се случва. Но морал у русофили е май прекалено изискване.
  : 7 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Пача червена,каква Фукошима те е гони въпроса е ИСТИНАТА,ИСТИНАТА другарко!!!!
  : 5 !
 • Сценарист 3 Сценарист преди 5 месеца Профил на трол?
  Според руската версия виновник да трагедията ще бъде американски агент на ЦРУ, който ще е преследван от доблестен контраразузнавач от КГБ.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  То щото въобще не е така нали? Сякаш цял свят не знае,че не могат да откажат едновременно 83% от всички защити на реактора..
  : 19 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  до 3.1 Не са отказали "едновременно 83% от всички защити на реактора", а един малоумник е решил, че е по-велик от физиката и с простотията си обрече стотици хиляди на смърт, рак, хашимото и т.н. Ако беше някой друг виновен, как ще обясниш делото срещу него и другите двама? Троловете сте такава сган от мижитурки, че се чудя, дали изобщо трябва да ви се отговаря, защото никога не вдявате.
  : 6 !
 • Анонимен 3.3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Официален международен доклад 3.2 (има го все още в нета - провери!): "..ЕДНОВРЕМЕНЕН отказ на 133 от 160 системни прекъсвача.." Според всички МЕЖДУНАРОДНИ специалисти подписали доклада ТОВА Е И ТЕОРЕТИЧЕСКИ И ПРАКТИЧЕСКИ НЕВЪЖМОЖНО! Кой съм аз да коментирам международен доклад подписан от професионалисти? Относно делото мисля,че и сам можеш да си отговориш.
  : 11 !
 • Анонимен 3.4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  В кой блог или ютюб канал го откри този "междуанроден доклад 3.2"? В сайта на Международната агенция за атомна енергия има официален доклад, който винаги е бил публичен. Там е описано в детайли какво представлява РБМК, какви недостатъци са открити в него и какви са действията на хората в онази нощ, записани от СКАЛА/ПРИЗМА. Знам, че няма да го прочетеш, но...на останалите може и да им е виж още ›› интересен. Знам, че някои хора обичате да търсите под вола теле, но щом държите да игнорирате фактите, когато не ви кефят, ваш си проблем - confirmation bias-ът си е за ваша сметка.
  : 8 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Те кравичките винаги са фалшифицирали историята и са се опитвали да наложат своята гледна точка за това как са се случили събитията в миналото. Не случайно историците наричат САЩ "страна с непредвидимо минало".
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  хехехе хахаха Всичко е пропаганда заради Украйна. До сега що не бяха се сетили за чернобил?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Всичко за вас е пропаганда. Да ама царе на пропагандата сега искат да снимат тяхна версия на сериала. От 30 години се знае какво се случва и кой е виновен. Ай стига сте пазили злото на Земята. Що не информираха населението, ами само те се скриха и запасиха???
  : 10 !
 • Русонефил 1.2 Русонефил преди 5 месеца Профил на трол?
  Кой ти каза, че чак сега са се сетили? Проблемите с Украйна та от 2014.
  : 3 !
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...