Какво да правите, ако ви липсва докосването на партньора

6394
Какво да правите, ако ви липсва докосването на партньора
Снимка: Zhivko Dimitrov / Pixabay

Защо телесният контакт е наистина толкова важен? Каква роля играе във връзката? И какво, ако наистина имате нужда от „прегръдки“, а партньорът ви се интересува само от докосване в леглото?

Всичко започва в ранна детска възраст. Именно тогава майката с телесния си контакт, гали, с прегръдки помага на детето да разбере и почувства нейната любов, топлина и закрила. Този контакт е ключът към здрава привързаност, добри взаимоотношения със собственото ви тяло и адекватно самочувствие.

До навършване на година и половина е еднакво важно както за момчета, така и за момичета. Именно този период се счита за ключов. Този контакт може да не се случи, ако майката се страхува да държи детето за ръка, за да не го направи твърде привързано. Или ако тя просто няма чувства за това.

Как израстват такива „недокоснати“ деца?

Те търсят и се страхуват, търсят и се страхуват да не загубят. Търсят такива, като майката, които не са способни да го дадат. Или израстват с „бодлива броня“, така че никой да не види какво има вътре.

Това са ДОКОСВАНИЯТА, които подлудяват всяка жена

Любовната игра е много важен елемент, който предразполага жената да се отпусне и да се наслади напълно за предстоящото сексуално удовол...

Не е изненадващо, че такива хора доста често се привличат един към друг и стават двойки.

Защо при някои двойки няма прегръдки?

Докосването и прегръдката спомагат за освобождаването на окситоцин и понижават нивата на хормона на стреса кортизол. Затова е толкова важно да имаме физически контакт не само в ранна възраст. Но в живота на много двойки, почти липсва. Защо се случва това?

1. Партньорите, нямат време и енергия за нищо. Въпреки това, прегръдките (отново чрез понижаване на нивата на кортизол) могат да им помогнат да се справят с обстоятелствата в живота.

2. Една жена става майка и сякаш престава да бъде партньор: "Имам дете, сега няма време за тези глупости." Така че от двойката може да изчезне не само обичайната прегръдка, но и сексът.

Усещането за мекота на кожата при ласки било илюзия

Мекотата и нежността на кожата на другия човек, която хората усещат при ласкави докосвания, всъщност е илюзия. Благодарение на такива ...

3. Има случаи, когато при партньорите телесен контакт просто не съществува. Най-често това се случва, ако родителите им не показват и не проявяват нежност един към друг с децата: те не се прегръщат, не докосват, не изразяват жестове за подкрепа. В крайна сметка моделът на взаимодействие с родителите е нашата основна настройка.

Как да върнем прегръдката?

Жените често се оплакват: "Искам да го прегърна, а той е против от телесна нежност".

Свържете се с тялото си

Колко често имате контакт с тялото си? Не когато набързо намажете лицето си с крем преди лягане, а когато смислено докосвате всеки сантиметър от кожата си, изучавайки го? Посветете следващата вечер на тази дейност и не забравяйте да настроите сетивата си. Някой се отегчава само след няколко минути - това е сериозна причина да помисли и да направи тази техника част от ежедневието си.

Тайната на докосването

Екип от учени от медицинския център към Колумбийския университет, водени от доц. д-р Елън Лъмпкин (соматосензорна биология), разрешават...

Ще се изненадате как качеството ви на живот започва да се променя. Като отделяте поне 15 минути всеки ден, вие ще подобрите връзката си с тялото си, сексуалността и цялостното си емоционално благополучие.

Обяснете на партньора си стойността на неговото докосване.

Кажете му защо телесният контакт е толкова важен за вас. Може да не е съвсем очевидно – какво ще стане, ако партньорът ви просто не знае колко ценни са прегръдките за вас?

Опитайте се да намерите точка за контакт с партньора си

Какво означава? Трябва да изградите физическа връзка с него от нулата и много бавно. И е по-добре да започнете с малко – легнете един до друг, леко докосвайте се, правете редуване на масаж или отделете малко повече време на любовната игра. Основното е в тези минути да сте включени в процеса и да не бързате с нещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com