Какво не знаем за каланхоето?

14205
Какво не знаем за каланхоето?
Снимка: Chesna / Pixabay

Каланхоето е растение, което не понася високите температури и се развива най-добре при температура около 20 градуса. Растението цъфти обилно, след което се премахват всички цветоносни стебла. Полива се през цялото лято умерено, като се стараете да не прекалявате с водата. В началото на зимата всички разклонения се превръщат в цветоносни стъбла.

Всеки може да размножи от растението, чрез резници от страничните разклонения, като това се прави пролетно време. Вкореняват се лесно в почвена смес от торф и пясък в съотношение 1:2. Първоначално можете да поставите резниците във вода, а след това да ги преместите в почвата.

Отглеждането на ТЕЗИ растения генерира позитивна енергия у дома

Растенията притежават своя собствена енергия, при едни тя е ясно изразено положителна, при други – отрицателна, така че бъдете ос...

Докато са все още млади, трябва да ги пензирате или казано по друг начин – да отрязвате връхчетата на отделните разклонения. Тази операция се прави поне веднъж, за да се получат добре разклонени, ниски и обилно цъфтящи растения.

Това е растение на късия ден и затова неговият цъфтеж е през зимата. Ако искате да предизвикате по-ранен цъфтеж, то изкуствено намалете светлината през деня чрез затъмняване.

Различни видове сортове

Растението определено придоби популярност през последните години. Това се дължи на лекотата, с която се отглежда и липсата на по-специфични грижи. Чудесен избор е за начинаещи цветари или пък за хора, които искат да имат цветя, но не могат да отделят прекалено много време за тяхното отглеждане.

Цветята, които всеки пушач трябва да има в дома си

Стайните растения се срещат в голямо изобилие и разнообразие. Сред тях обаче може да откроим някои, които определено са подходящи за пу...

Родината на каланхоето е Южна Америка. Можете да го откриете в различни сортове, които са характеризират с разнообразни цветове – бели, жълти, розови, различни нюанси на червеното, лилави и други. Те са събрани в гъсти съцветия и това му придава допълнително очарование. Обикновено се комбинират различни сортове и така се получават и формите на цветята – камбанки, кичести или други. Обикновено в една саксия можете да съберете няколко сортове и така да получите разнообразна палитра от цветове и форми.

Освен с висока декоративна стойност, можете да откриете каланхое с красиви месести листа. Тяхната окраска е сиво-зелена, а краищата на листата са леко релефни и са обагрени в кафяво. То също има цветове, но основните декоративни способности са събрани именно в листата му. Отново не са нужни специфични грижи – просто правилна почва и редовно, но не прекалено поливане.

Растението не заема много място и това го прави подходящо за первази на прозорци, нощното шкафче, бюрото на работното място, класната стая и всяко друго помещение, което искате да декорирате по интересен и оригинален начин. Определено няма да съжалявате, ако имате поне един от тези екземпляри и им се насладите в пълнота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com